[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 16، شماره 63 - ( پاییز 1403 ) ::
جلد 16 شماره 63 صفحات 77-59 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی عملکرد کمی و کیفی علوفه در کشت مخلوط جو (Hordeum vulgare L.) با ماشک گل خوشه‌ای (Vicia Villosa Roth)
بیژن کهراریان ، فرهاد فرح وش* ، سلبمان محمدی ، بهرام میرشکاری ، ورهرام رشیدی
دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
چکیده:   (54 مشاهده)
به منظور ارزیابی عملکرد، اجزای عملکرد و خصوصیات کیفی علوفه در کشت مخلوط جو و ماشک آزمایشی در ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی میاندوآب در دو سال زراعی 94-1393 و 95-1394 انجام شد. تیمارهای آزمایشی نسبت­های مختلف کشت شامل 80% جو +20% ماشک، 60% جو +40% ماشک،  40% جو +60% ماشک،  20% جو +80% ماشک و کشت خالص دو محصول بودند، که در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با چهار تکرار مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد بالاترین عملکرد تر (28/7 تن در هکتار) و خشک (26/3 تن در هکتار) علوفه، مقدار فیبر نامحلول در اسید (23/52 درصد) و مقدار فیبر نامحلول در خنثی (42/58 درصد) و کربوهیدارت­های محلول در آب (23/21 درصد) به تیمار کشت خالص جو (100 درصد جو) اختصاص داشت، در صورتی که بالاترین درصد پروتئین خام (18/25 درصد)، ماده خشک قابل هضم (39/63 درصد) و درصد خاکستر علوفه (66/5 درصد) و کمترین مقدار فیبر نامحلول در اسید (48/30درصد) و  مقدار فیبر نامحلول در خنثی (21/39 درصد) به تیمار کشت خالص ماشک اختصاص داشت. از نظر عملکرد خشک علوفه، عملکرد پروتئین و درصد خاکستر نسبت­های کشت 80% جو +20% ماشک و40% جو +60% ماشک دارای بالاترین کیفیت و همچنین نسبت برابری زمین (LER) بود. با توجه به اینکه با افزایش نسبت ماشک در کشت مخلوط بر میزان پروتئین علوفه افزوده و از میزان الیاف نامحلول اسیدی و خنثی کاسته شد وجود ماشک در کشت مخلوط با جو باعث افزایش کیفیت علوفه در کشت مخلوط می­شود.
واژه‌های کلیدی: جو، پروتئین خالص، کشت مخلوط، ماشک و علوفه.
متن کامل [PDF 567 kb]   (47 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اکوفیزیولوژی
دریافت: 1399/10/20 | پذیرش: 1403/9/10 | انتشار: 1403/9/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khraryan B, Farahvash F, Mohammadi S, mirshekari B, rashidi V. Evaluation of Quantitative and Qualitative of Forage Yield in Intercropping of Barley (Hordeum vulgare L.) with Vetch (Vicia Villosa Roth). فیزیولوژی گیاهان زراعی 2024; 16 (63) :59-77
URL: http://cpj.ahvaz.iau.ir/article-1-1383-fa.html

کهراریان بیژن، فرح وش فرهاد، محمدی سلبمان، میرشکاری بهرام، رشیدی ورهرام. ارزیابی عملکرد کمی و کیفی علوفه در کشت مخلوط جو (Hordeum vulgare L.) با ماشک گل خوشه‌ای (Vicia Villosa Roth). مجله علمی فیزیولوژی گیاهان زراعی. 1403; 16 (63) :59-77

URL: http://cpj.ahvaz.iau.ir/article-1-1383-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 16، شماره 63 - ( پاییز 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیزیولوژی گیاهان زراعی crop physiology journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4660