[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 9، شماره 33 - ( 3-1396 ) ::
جلد 9 شماره 33 صفحات 84-69 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر کاربرد گوگرد عنصری بر عملکرد و برخی از ویژگی های کیفی گندم آبی (Triticum astivum L)
جلال قادری*، محمد جعفر ملکوتی، کاظم خاوازی، محمد حسین داوودی
دانشگاه تربیت مدرس
چکیده:   (3021 مشاهده)
در خاک­های آهکی ایران به علت pH بالا، عناصر غذایی از حلالیت اندکی برخوردار بوده و جذب آن­ها توسط گیاهان با مشکل مواجه است. گوگرد با کاهش pH خاگ اطراف ریشه، موجب افزایش حلالیت و جذب عناصر غذایی خاک می­شود. این پژوهش در قالب طرح آماری بلوک­‌های کامل تصادفی با چهار تیمار گوگرد عنصری (صفر، 250، 500 و 1000 کیلوگرم در هکتار) همراه با باکتری تیوباسیلوس، در سه تکرار و در چهار مزرعه (چغا­نرگس، ایستگاه تحقیقاتی ماهیدشت، نجف­‌آباد و قمشه) با مقدار سولفات قابل جذب متفاوت (7، 13، 18 و 27 میلی‌گرم در کیلوگرم خاک)، در استان کرمانشاه در سال زراعی 95-1394 اجرا شد. نتایج تجزیه مرکب این پژوهش نشان داد که اثر گوگرد، مکان و برهمکنش آن­ها برعملکرد دانه، درصد پروتئین، وزن هزار دانه و غلظت عناصر غذایی در دانه گندم در کلیه مناطق در سطح یک درصد معنی­دار بود. مصرف 500 و 1000 کیلوگرم گوگرد در یک گروه آماری قرار داشتند، ولی تفاوت بین آن­ها با 250 کیلوگرم معنی­دار بود. بیش­ترین عملکرد دانه، وزن هزار دانه و غلظت عناصر غذایی در دانه با کاربرد 1000 کیلوگرم گوگرد عنصری در هکتار به­دست آمد. کاربرد بالا­ترین سطح گوگرد سبب افزایش 503، 617، 315 و246 کیلوگرم در هکتار دانه و 6، 7/3، 4/8 و 3/25 درصد، پروتئین دانه گندم در مناطق چغانرگس، ماهیدشت، نجف آباد و قمشه در مقایسه با تیمار شاهد گردید. با توجه به نتایج به­دست آمده، کاربرد 500 کیلوگرم گوگرد در هکتار با باکتری تیوباسیلوس مناسب است.
 
واژه‌های کلیدی: پروتئین، عناصر غذایی، گوگرد و وزن هزار دانه.
متن کامل [PDF 962 kb]   (7078 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: فیزیولوژی گیاهان زراعی
دریافت: 1396/5/12 | پذیرش: 1396/5/12 | انتشار: 1396/5/12
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


قادری جلال، ملکوتی محمد جعفر، خاوازی کاظم، داوودی محمد حسین. بررسی اثر کاربرد گوگرد عنصری بر عملکرد و برخی از ویژگی های کیفی گندم آبی (Triticum astivum L) . مجله علمی فیزیولوژی گیاهان زراعی. 1396; 9 (33) :69-84

URL: http://cpj.ahvaz.iau.ir/article-1-792-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 33 - ( 3-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیزیولوژی گیاهان زراعی crop physiology journal
Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4710