[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 8، شماره 29 - ( 3-1395 ) ::
جلد 8 شماره 29 صفحات 87-73 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر تیمار‌های مختلف پرایمینگ بذر و فواصل مختلف آبیاری بر ویژگی‌های بیوشیمیایی دو رقم گندم نان (Triticum aestivum L.)
زهرا رزمی* ، رضا حمیدی
چکیده:   (3217 مشاهده)

پرایمینگ بذر روشی است که پیش از کشت، اجازه جذب آب به‌صورت کنترل شده به بذر تا اندازه­ای داده می­شود که فعالیت‌های نخستین جوانه­زنی آغاز می­شود، اما از خروج ریشه­چه جلوگیری می­شود. به منظور بررسی امکان افزایش تحمل به تنش آبی در گندم با استفاده از فناوری پرایمینگ بذر، این آزمایش به‌صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملا تصادفی و با سه تکراردر گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز اجرا شد. تیمار­های آزمایشی شامل دو رقم گندم (آذر 2 و شیراز)، چهار سطح پرایمینگ (عدم پرایمینگ، اسموپرایمینگ، فسفوپرایمینگ و هیدروپرایمینگ) و چهار سطح تنش آبی (فاصله آبیاری 2 (بدون تنش)، 4، 6 و8 روز یک­بار) بودند. در هر دو رقم گندم، بیش‌ترین سطح تنش (فاصله آبیاری هشت روز) موجب افزایش اندازه کاتالاز در سطح احتمال پنج درصد گردید. با افزایش تنش آبی، مقدار آنزیم­های اسکوربیک‌پراکسیداز و پراکسیداز به‌طور معنی‌داری افزایش یافت. انواع تیمار­های پرایمینگ باعث اختلاف معنی­دار در سطح احتمال پنج درصد در فعالیت آنزیم کاتالاز نشد. در این پژوهش رقم آذر 2 نسبت به رقم شیراز به عنوان رقم مقاوم­تری به تنش آبی شناخته شد. فعالیت آنزیم­های پراکسیداز و اسکوربیک‌پراکسیداز تحت اثر تیمار­ اسموپرایمینگ به ترتیب 01/10و 21/4 درصد در مقایسه با بدون پرایمینگ افزایش نشان داد. بیش‌ترین تجمع پرولین (68/13 میکرومول بر گرم وزن تر) مربوط به تیمار اسموپرایمینگ در رقم آذر 2 تحت بیش‌ترین سطح تنش (فاصله آبیاری هشت روز) بود. با توجه به نتایج به‌دست آمده از این پژوهش به نظر می­رسد که تیمار اسموپرایمینگ با اثر بر سیستم دفاع آنتی‌اکسیدانی گیاه، در فرآیند افزایش مقاومت به خشکی در گیاهچه­های گندم نقش داشته باشد

واژه‌های کلیدی: گندم، فواصل آبیاری، آنزیم‌های آنتی‌اکسیدان و پرولین.
متن کامل [PDF 238 kb]   (3326 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: فیزیولوژی گیاهان زراعی
دریافت: 1395/4/23 | پذیرش: 1395/4/23 | انتشار: 1395/4/23
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Razmi Z, Hamidi R. Effect of Different Priming Treatments and Different Irrigation Intervals on Biochemical Characteristics of Two Bread Wheat Cultivars (Triticumaestivum). فیزیولوژی گیاهان زراعی 2016; 8 (29) :73-87
URL: http://cpj.ahvaz.iau.ir/article-1-636-fa.html

رزمی زهرا، حمیدی رضا. اثر تیمار‌های مختلف پرایمینگ بذر و فواصل مختلف آبیاری بر ویژگی‌های بیوشیمیایی دو رقم گندم نان (Triticum aestivum L.) . مجله علمی فیزیولوژی گیاهان زراعی. 1395; 8 (29) :73-87

URL: http://cpj.ahvaz.iau.ir/article-1-636-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 29 - ( 3-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیزیولوژی گیاهان زراعی crop physiology journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4710