این مطالعه با هدف بررسی اثر سطوح مختلف کود اوره و عصاره جلبک قهوهای (Nizamuddinia zanardiniii) بر صفات فیزیولوژیکی و عملکرد دانه گندم طراحی و انجام شده است. آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در پنج سطح عصاره جلبک دریایی قهوهای (صفر، 5، 10، 15 و 20 درصد) و سه سطح صفر، 25 و 50 درصد میزان مصرف متداول کود اوره 46 درصد (میزان مصرف متداول کود اوره 300 کیلوگرم در هکتار بود) به اجرا درآمد. پس از رشد و رسیدگی کامل گندم، میزان کربوهیدرات محلول دانه، میانگین وزن سنبله، میانگین تعداد دانههای سنبله، وزن دانههای سنبله، شاخص برداشت سنبله، عملکرد دانه و زیستتوده اندازهگیری شد. نتایج حاصل نشان داد که کاربرد عصاره جلبک دریایی منجر به افزایش معنیداری در میزان شاخصهای رشد مورد بررسی نسبت به شاهد گردید. در تیمارهایی که از مخلوط کود جلبکی به همراه 25 درصد میزان مصرف متداول کود اوره استفاده شد، میزان شاخصهای رشد مورد نظر بهطور معنیدار افزایش یافت که این برهمکنش و همافزایی کود جلبکی با کود اوره را نشان داد. در تیمارهایی که از مخلوط عصاره جلبکی به همراه 50 درصد میزان مصرف متداول کود اوره استفاده شده است، شاخصهای رشد مورد بررسی کاهش معنیداری را نسبت به تیمارهای مخلوط عصاره جلبکی به همراه 25 درصد میزان مصرف کود اوره نشان دادند.
Ghafari zadeh A, Seyyed Nejad S, Gilani A. Investigation the effect of different levels of urea fertilizer and brown seaweed extract on the physiological traits and grain yield of wheat. فیزیولوژی گیاهان زراعی 2015; 7 (27) :69-83 URL: http://cpj.ahvaz.iau.ir/article-1-508-fa.html
غفاریزاده آذین، سیدنژاد سید منصور، گیلانی عبدالعلی. بررسی اثر سطوح مختلف کود اوره و عصاره جلبک دریایی قهوهای بر صفات فیزیولوژیکی و عملکرد دانه گندم. مجله علمی فیزیولوژی گیاهان زراعی. 1394; 7 (27) :69-83