[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 7، شماره 27 - ( 9-1394 ) ::
جلد 7 شماره 27 صفحات 83-69 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر سطوح مختلف کود اوره و عصاره جلبک دریایی قهوه‌ای بر صفات فیزیولوژیکی و عملکرد دانه گندم
آذین غفاری‌زاده* ، سید منصور سیدنژاد ، عبدالعلی گیلانی
دانشگاه شهید چمران
چکیده:   (4374 مشاهده)

این مطالعه با هدف بررسی اثر سطوح مختلف کود اوره و عصاره جلبک قهوه­ای (Nizamuddinia zanardiniii) بر صفات فیزیولوژیکی و عملکرد دانه گندم طراحی و انجام شده است. آزمایش به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در پنج سطح عصاره جلبک دریایی قهوه­ای (صفر، 5، 10، 15 و 20 درصد) و سه سطح صفر، 25 و 50 درصد میزان مصرف متداول کود اوره 46 درصد (میزان مصرف متداول کود اوره 300 کیلوگرم در هکتار بود) به اجرا درآمد. پس از رشد و رسیدگی کامل گندم، میزان کربوهیدرات محلول دانه، میانگین وزن سنبله، میانگین تعداد دانه­های سنبله، وزن دانه­های سنبله، شاخص برداشت سنبله، عملکرد دانه و زیست‌توده اندازه­گیری شد. نتایج حاصل نشان داد که کاربرد عصاره جلبک دریایی منجر به افزایش معنی­داری در میزان شاخص­های رشد مورد بررسی نسبت به شاهد گردید. در تیمارهایی که از مخلوط کود جلبکی به همراه 25 درصد میزان مصرف متداول کود اوره استفاده شد، میزان شاخص­های رشد مورد نظر به­طور معنی­دار افزایش یافت که این برهمکنش و هم­افزایی کود جلبکی با کود اوره را نشان داد. در تیمارهایی که از مخلوط عصاره جلبکی به همراه 50 درصد میزان مصرف متداول کود اوره استفاده شده است، شاخص­های رشد مورد بررسی کاهش معنی­داری را نسبت به تیمارهای مخلوط عصاره جلبکی به همراه 25 درصد میزان مصرف کود اوره نشان دادند.

واژه‌های کلیدی: عصاره جلبک دریایی، عملکرد دانه و کربوهیدرات محلول.
متن کامل [PDF 325 kb]   (4410 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: فیزیولوژی گیاهان زراعی
دریافت: 1394/9/29 | پذیرش: 1394/9/29 | انتشار: 1394/9/29
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghafari zadeh A, Seyyed Nejad S, Gilani A. Investigation the effect of different levels of urea fertilizer and brown seaweed extract on the physiological traits and grain yield of wheat. فیزیولوژی گیاهان زراعی 2015; 7 (27) :69-83
URL: http://cpj.ahvaz.iau.ir/article-1-508-fa.html

غفاری‌زاده آذین، سیدنژاد سید منصور، گیلانی عبدالعلی. بررسی اثر سطوح مختلف کود اوره و عصاره جلبک دریایی قهوه‌ای بر صفات فیزیولوژیکی و عملکرد دانه گندم. مجله علمی فیزیولوژی گیاهان زراعی. 1394; 7 (27) :69-83

URL: http://cpj.ahvaz.iau.ir/article-1-508-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 27 - ( 9-1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیزیولوژی گیاهان زراعی crop physiology journal
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 35 queries by YEKTAWEB 4710