[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 6، شماره 24 - ( 12-1393 ) ::
جلد 6 شماره 24 صفحات 28-19 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر کوئرسیتین و آسکوربات برونزاد بر دانه رست یولاف تحت سطوح مختلف شوری
علیرضا ایرانبخش* ، مریم نیاکان ، سید داوود حسینی
چکیده:   (4086 مشاهده)
تنش‌های محیطی سبب افزایش انواع اکسیژن فعال و واکنش‌گر در گیاهان می‌‌‌‌‌شود. مواد آنتی‌اکسیدانی نظیر کوئرسیتین و آسکوربات دارای ساختار شیمیایی مناسب جهت حذف رادیکال‌های آزاد بوده و موجب افزایش تحمل گیاهان به تنش می‌‌‌‌‌‌گردند. یولاف (Avena sativa L.) دارای خواص دارویی و غذایی فراوانی است که می‌‌‌‌‌توان با بهبود سیستم حفاظتی گیاه علیه تنش اکسیداتیوی آن را در خاک‌های شور کشت نمود. بررسی اثر کوئرسیتین و آسکوربات برونزاد به‌طور جداگانه و توأم بر جوانه‌زنی و فعایت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی دانه رست گیاه دارویی یولاف در تنش‌های ملایم و شدید شوری بود. بذر یولاف (رقم امیدبخش) بر اساس طرح کاملاً تصادفی تحت تیمار کوئرسیتین در غلظت‌های صفر، 300 و 500 میکرومول، آسکوربات دو میلی‌مول و نمک کلریدسدیم با مقادیر صفر، 250 و 450 میلی‌مول در محیط پتری‌دیش قرار گرفتند. درصد جوانه‌زنی و فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی در دانه رست مورد ارزیابی قرار گرفت. اضافه نمودن آسکوربات و کوئرسیتین موجب افزایش درصد جوانه‌زنی در مقایسه با نمک 450 میلی‌مول شد. افزودن آسکوربات و کوئرسیتین به محیط حاوی نمک به‌ویژه در غلظت 450 میلی‌مول موجب کاهش فعالیت آنزیم کاتالاز و افزایش فعالیت پراکسیداز گشت. اما تغییرات معنی‌داری در فعالیت آنزیم‌های آسکوربات‌پراکسیداز ایجاد ننمود. بکارگیری آسکوربات و کوئرسیتین به تنهایی و توأم باعث تحریک جوانه‌زنی دانه در مقدار بالای نمک (450 میلی مولار) شد که احتمالاً این واکنش به علت افزایش فعالیت آنزیم پراکسیداز و حذف انواع اکسیژن فعال در دانه رست یولاف بود.
واژه‌های کلیدی: یولاف، شوری، آسکوربات، کوئرسینین جوانه‌زنی.
متن کامل [PDF 422 kb]   (2417 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: فیزیولوژی گیاهان زراعی
دریافت: 1394/4/6 | پذیرش: 1394/4/6 | انتشار: 1394/4/6
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Iranbakhsh A, Niakan M, Hosseini S. The effect of exogenous quercetin and ascorbate on oat seedlings grown under different salinity levels. فیزیولوژی گیاهان زراعی 2015; 6 (24) :19-28
URL: http://cpj.ahvaz.iau.ir/article-1-395-fa.html

ایرانبخش علیرضا، نیاکان مریم، حسینی سید داوود. اثر کوئرسیتین و آسکوربات برونزاد بر دانه رست یولاف تحت سطوح مختلف شوری. مجله علمی فیزیولوژی گیاهان زراعی. 1393; 6 (24) :19-28

URL: http://cpj.ahvaz.iau.ir/article-1-395-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 24 - ( 12-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیزیولوژی گیاهان زراعی crop physiology journal
Persian site map - English site map - Created in 0.03 seconds with 35 queries by YEKTAWEB 4714