[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 5، شماره 20 - ( 12-1392 ) ::
جلد 5 شماره 20 صفحات 101-87 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی تحمل به شوری ارقام جو در شرایط آزمایشگاه و مزرعه
سیدعلی طباطبایی* ، احمدرضا کوچکی ، جواد ملاصادقی
چکیده:   (5056 مشاهده)
به منظور ارزیابی اثر شوری در مراحل مختلف رشد بر برخی صفات در ارقام مختلف جو، این آزمایش در مزرعه تحقیقاتی صدوق، وابسته به مرکز ملی تحقیقات شوری در سال زراعی 91-90، در محیط کشت پتری‌دیش و مزرعه اجرا شد. در محیط کشت پتری‌دیش جوانه‌زنی ارقام افضل، نصرت، ریحان، 4 شوری و رودشت در واکنش به سطوح مختلف شوری 5، 10، 15، 20 و 25 دسی‌زیمنس بر متر و آب مقطر به عنوان شاهد به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی با سه تکرار مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که بیش‌‌ترین کاهش جوانه‌زنی در سطح شوری 20 دسی‌زیمنس بر متر بود. هم‌چنین در بین ارقام مورد آزمایش، رقم افضل و 4 شوری به ترتیب با 6/58 و 53/58 درصد جوانه‌زنی نسبت به سایر ارقام بالا‌ترین درصد جوانه‌زنی را داشتند. آزمایش در محیط کشت مزرعه به صورت اسپیلت پلات در قالب طرح پایه بلوک‌های کامل تصادفی با چهار تکرار انجام شد. شوری‌های مختلف در سه سطح شامل مقادیر 4، 8 و 14 دسی‌زیمنس بر متر در کرت‌های اصلی و پنج رقم مورد بررسی در کرت‌های فرعی قرار گرفتند. اثر تیمار شوری بر تمامی صفات مورد مطالعه (به غیر از طول سنبله) در سطح احتمال یک درصد و بر طول سنبله در سطح احتمال پنج درصد معنی‌دار بود. اگرچه اکثر صفات در اثر تنش شوری کاهش یافتند اما اعمال شوری باعث افزایش سدیم و پتاسیم دانه گردید. با افزایش تنش شوری عملکرد دانه کاهش یافت و ارقام نیز تفاوت معنی‌داری را نشان دادند. برهمکنش شوری در رقم نشان داد که ارقام نصرت، ریحان، 4 شوری و رودشت در شوری 14 دسی‌زیمنس بر متر کم‌‌ترین عملکرد را از خود نشان دادند و رقم افضل در این شوری برتر از دیگر ارقام بود.
واژه‌های کلیدی: تنش شوری، جوانه‌زنی، عملکرد دانه، مراحل رشد.
متن کامل [PDF 322 kb]   (5024 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی گیاهان زراعی
دریافت: 1393/5/11 | پذیرش: 1393/5/11 | انتشار: 1393/5/11
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tabatabaei S, Kouchaki A, Molasadeghi J. Evaluation of salinity tolerance of barley cultivars in vitro and field conditions. فیزیولوژی گیاهان زراعی 2014; 5 (20) :87-101
URL: http://cpj.ahvaz.iau.ir/article-1-191-fa.html

طباطبایی سیدعلی، کوچکی احمدرضا، ملاصادقی جواد. ارزیابی تحمل به شوری ارقام جو در شرایط آزمایشگاه و مزرعه. مجله علمی فیزیولوژی گیاهان زراعی. 1392; 5 (20) :87-101

URL: http://cpj.ahvaz.iau.ir/article-1-191-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 5، شماره 20 - ( 12-1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیزیولوژی گیاهان زراعی crop physiology journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4660