[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 15، شماره 57 - ( بهار 1402 ) ::
جلد 15 شماره 57 صفحات 70-59 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر کاربرد سطوح مختلف محلول فعال زیستی در مراحل مختلف رشد بر عملکرد دانه نخود در شرایط معتدل سرد دیم
علی رسائی* ، سعید جلالی‌هنرمند ، مختار داشادی
استادیار پژوهش، معاونت سرارود، مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرمانشاه، ایران.
چکیده:   (542 مشاهده)
جایگزینی نهاده‌های زیستی به‌جای نهاده‌های شیمیایی یکی از اصول کشاورزی ارگانیک است. این آزمایش در قالب طرح آماری بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار در مزارع تحقیقاتی معاونت موسسه تحقیقات کشاورزی دیم سرارود از پاییز سال 1399 به مدت دو سال اجرا شد. در این آزمایش 13 تیمار کاربرد غلظت‌های 5/0، 1، 5/1 و 2 لیتر از کود محلول فعال زیستی  در سه مرحله ابتدای رشد رویشی، ابتدای غلاف‌دهی و ابتدای رشد رویشی + ابتدای غلاف‌دهی به همراه تیمار شاهد (عدم محلول‌پاشی)بر عملکرد و اجزای عملکرد نخود رقم منصور بررسی گردید. نتایج نشان داد عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک، تعداد غلاف در بوته، تعداد دانه در غلاف و وزن صد دانه تحت اثر محلول‌پاشی قرار گرفتند. غلظت 1 و 5/1 لیتر در هکتار از محلول مورد نظر در دو مرحله ابتدای رشد رویشی و ابتدای غلاف‌دهی بیش‌ترین اثر را بر عملکرد و اجزای عملکرد نخود داشت. با کاربرد غلظت یک لیتر در هکتار از محلول فعال زیستی در دو مرحله ابتدای رشد رویشی و ابتدای غلاف‌دهی عملکرد دانه با میانگین 8/774 کیلوگرم در هکتار، تعداد 6/13 غلاف در بوته، 95/0 دانه در بوته و وزن صد دانه 1/35 گرم نسبت به شاهد برتری داشتند. بنابراین استفاده از غلظت یک لیتر در هکتار با توجه به صرفه اقتصادی آن نسبت به غلظت 5/1 لیتر در هکتار به‌عنوان بهترین غلظت محلول فعال زیستی برای بهبود عملکرد و اجزای عملکرد نخود توصیه می‌شود.
واژه‌های کلیدی: محلول فعال زیستی، مرحله رشد، نخود، عملکرد و اجزای عملکرد
متن کامل [PDF 795 kb]   (702 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: به زراعی
دریافت: 1402/1/23 | پذیرش: 1402/3/10 | انتشار: 1402/3/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rasaei A, Jalali-Honarmand S, Dashadi M. Investigating the effect of applying different levels of bioactive solution at different stages of growth on the chickpea yield under moderate cold dryland conditions. فیزیولوژی گیاهان زراعی 2023; 15 (57) :59-70
URL: http://cpj.ahvaz.iau.ir/article-1-1599-fa.html

رسائی علی، جلالی‌هنرمند سعید، داشادی مختار. بررسی اثر کاربرد سطوح مختلف محلول فعال زیستی در مراحل مختلف رشد بر عملکرد دانه نخود در شرایط معتدل سرد دیم. مجله علمی فیزیولوژی گیاهان زراعی. 1402; 15 (57) :59-70

URL: http://cpj.ahvaz.iau.ir/article-1-1599-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 57 - ( بهار 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیزیولوژی گیاهان زراعی crop physiology journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4714