[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 2، شماره 7 - ( 9-1389 ) ::
جلد 2 شماره 7 صفحات 92-73 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه اثر خشکی و اسید آسکوربیک بر دو رقم کلزا و پاسخ گیاه سویا به عصاره گیاهان تیمار دیده
مه لقا قربانلی* ، مژگان فرزامی سپهر ، فرانک نوروزی
چکیده:   (5248 مشاهده)
در پژوهش حاضر گیاهان کلزا با دو رقم الایت و طلائیه تحت تنش توامان خشکی(2 سطح) و اسید‌آسکوربیک (1 سطح) قرار گرفتند. بعد از طی دوره تنش، گیاهان برداشت و پارامتر‌های گوناگون رشد مانند اوزان‌تر و خشک در دو بخش هوایی و زیرزمینی، سطح برگی، نرخ رشد نسبی، نرخ رشد نسبی برگ، سطح برگی‌ویژه، میزان آب در واحد سطح‌ برگی، نرخ واحد برگی، اندازه گیری گردیدند. حضور اسیدآسکوربیک سبب تخفیف اثرات منفی تنش خشکی در هر دو گونه مورد مطالعه گردید. پاسخ‌های مورد مطالعه در رقم الایت نسبت به طلائیه بهتر بود. اندازه‌گیری فعالیت‌های آنزیمی در دانه‌رست‌های سویا تحت اثر عصاره گیاهان کلزا رقم طلائیه نشان دادند که عصاره به دست آمده از گیاهان کلزایی که تحت تیمارآبیاری FC 4/1 و اسیدآسکوربیک قرار داشتند افزایش معنی‌داری را در میزان فعالیت آسکوربات‌پراکسیدازی، کاتالازی و پراکسیدازی گیاهان سویا نسبت به عصاره به دست آمده از گیاهان کلزای تحت سایر تیمارها با اسیدآسکوربیک ایجاد کردند. همین نتایج در مورد رقم الایت هم صادق است با این تفاوت که میزان فعالیت آسکوربات‌پراکسیدازی در دانه‌رستهای سویا فقط تحت عصاره به دست آمده از گیاهان تیمار دیده تحت FC از بیشترین فعالیت برخوردار بود.
واژه‌های کلیدی: کلزا، خشکی، اسید آسکوربیک، سویا، فعالیت آنتی اکسیدانی.
متن کامل [PDF 362 kb]   (3339 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی گیاهان زراعی
دریافت: 1393/3/5 | پذیرش: 1393/3/5 | انتشار: 1393/3/5
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghorbanli M, Farzami Sepehr M, Norozi F. Study of drought and ascorbic acid effect on two cultivars of Brassica napus and Response of Glycin max var TMS to treated plant extracts. فیزیولوژی گیاهان زراعی 2010; 2 (7) :73-92
URL: http://cpj.ahvaz.iau.ir/article-1-157-fa.html

قربانلی مه لقا، فرزامی سپهر مژگان، نوروزی فرانک. مطالعه اثر خشکی و اسید آسکوربیک بر دو رقم کلزا و پاسخ گیاه سویا به عصاره گیاهان تیمار دیده. مجله علمی فیزیولوژی گیاهان زراعی. 1389; 2 (7) :73-92

URL: http://cpj.ahvaz.iau.ir/article-1-157-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 7 - ( 9-1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیزیولوژی گیاهان زراعی crop physiology journal
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 35 queries by YEKTAWEB 4714