مطالعه اثر خشکی و اسید آسکوربیک بر دو رقم کلزا و پاسخ گیاه سویا به عصاره گیاهان تیمار دیده
|
مه لقا قربانلی* ، مژگان فرزامی سپهر ، فرانک نوروزی  |
|
|
چکیده: (5248 مشاهده) |
در پژوهش حاضر گیاهان کلزا با دو رقم الایت و طلائیه تحت تنش توامان خشکی(2 سطح) و اسیدآسکوربیک (1 سطح) قرار گرفتند. بعد از طی دوره تنش، گیاهان برداشت و پارامترهای گوناگون رشد مانند اوزانتر و خشک در دو بخش هوایی و زیرزمینی، سطح برگی، نرخ رشد نسبی، نرخ رشد نسبی برگ، سطح برگیویژه، میزان آب در واحد سطح برگی، نرخ واحد برگی، اندازه گیری گردیدند. حضور اسیدآسکوربیک سبب تخفیف اثرات منفی تنش خشکی در هر دو گونه مورد مطالعه گردید. پاسخهای مورد مطالعه در رقم الایت نسبت به طلائیه بهتر بود. اندازهگیری فعالیتهای آنزیمی در دانهرستهای سویا تحت اثر عصاره گیاهان کلزا رقم طلائیه نشان دادند که عصاره به دست آمده از گیاهان کلزایی که تحت تیمارآبیاری FC 4/1 و اسیدآسکوربیک قرار داشتند افزایش معنیداری را در میزان فعالیت آسکورباتپراکسیدازی، کاتالازی و پراکسیدازی گیاهان سویا نسبت به عصاره به دست آمده از گیاهان کلزای تحت سایر تیمارها با اسیدآسکوربیک ایجاد کردند. همین نتایج در مورد رقم الایت هم صادق است با این تفاوت که میزان فعالیت آسکورباتپراکسیدازی در دانهرستهای سویا فقط تحت عصاره به دست آمده از گیاهان تیمار دیده تحت FC از بیشترین فعالیت برخوردار بود. |
|
واژههای کلیدی: کلزا، خشکی، اسید آسکوربیک، سویا، فعالیت آنتی اکسیدانی. |
|
متن کامل [PDF 362 kb]
(3339 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
فیزیولوژی گیاهان زراعی دریافت: 1393/3/5 | پذیرش: 1393/3/5 | انتشار: 1393/3/5
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|