[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 16، شماره 61 - ( بهار 1403 1403 ) ::
جلد 16 شماره 61 صفحات 116-103 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه خواص آنتی‌اکسیدانی لوبیا لیما (Phaseolus lunatus L.) با چند گونه لوبیای پرمصرف
ماندانا محمدنژاد ، نازنین خاکی پور*
دانشگاه ازاد اسلامی
چکیده:   (826 مشاهده)
سوپرفود به ماده غذایی اطلاق می‌شود که دارای اثراتی فراتر از ارزش تغذیه‌ای بر سلامتی انسان باشد. مهم‌ترین ویژگی سوپرفودها محتوای آنتی‌اکسیدانی آن‌هاست. در این تحقیق خواص آنتی‌اکسیدانی لوبیا لیما با دو لوبیای سفید و چیتی مقایسه شد. این آزمایش بر پایه طرح کاملاً تصادفی در آزمایشگاه دانشگاه مازندران در سال زراعی 1397 اجرا گردید. قدرت مهار رادیکال آزاد به روش دی‌فنیل‌پیکریل‌هیدرازیل (DPPH1) و روش ABTSo اندازه‌گیری شد و قدرت احیا‌کنندگی آهن (FRAP) و محتوای فنل تام آن‌ها ارزیابی شد. نتایج نشان داد میانگین محتوای فنل تام سه نوع لوبیای مورد مطالعه از نظر آماری تفاوت معنی‌داری نداشت (05/0>p)، صرفا از نظر عدد به ترتیب بیش‌ترین و کم‌ترین مقدار فنل تام در لوبیای لیما و لوبیای چیتی دیده شد. لوبیای لیما بالاترین درصد قدرت مهار رادیکال آزاد به روش (DPPH) را داشته (94/4 ±27/41) و به‌طور معنی‌داری (05/0>p) با دو نوع لوبیای دیگر اختلاف داشت. کم‌ترین مقدار این شاخص نیز در لوبیای چیتی دیده شد(%17/4 ± 44/27). بالاترین درصد شاخصABTSo در لوبیای لیما دیده شد اگرچه از نظر آماری تفاوت معنی‌داری با لوبیای سفید نداشت. کم‌ترین مقدار از این شاخص نیز در لوبیای چیتی دیده شد. مقدار فعالیت ضد‌اکسیدانی احیاء آهن در انواع لوبیا نشان داد این شاخص به‌طور معنی‌داری ( 05/0>p ) در لوبیای سفید بیش‌ترین 52/4 ± 36/179 و کمترین مقدار آن در لوبیای چیتی 82/6 ±470/163 مشاهده شد. اغلب شاخصهای فعالیت ضداکسیداسیونی در لوبیای لیما از دو نوع لوبیای دیگر (لوبیای سفید و لوبیای چیتی) بیشتر بود. با توجه به نتایج بهدست آمده در این تحقیق، امکان معرفی لوبیا لیما به عنوان یک سوپرفود برتر که حاوی سطح بالایی از آنتیاکسیدانها و ترکیبات فنولیک طبیعی است وجود دارد.

 
واژه‌های کلیدی: آنتی‌اکسیدان، سوپرفود، فنل و لوبیا.
متن کامل [PDF 549 kb]   (1094 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی گیاهان زراعی
دریافت: 1401/4/9 | پذیرش: 1403/3/10 | انتشار: 1403/3/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammad nejad M, Khakipour N. Comparison of antioxidant properties of Lima beans (Phaseolus lunatus L.) with several high consumption beans. فیزیولوژی گیاهان زراعی 2024; 16 (61) :103-116
URL: http://cpj.ahvaz.iau.ir/article-1-1565-fa.html

محمدنژاد ماندانا، خاکی پور نازنین. مقایسه خواص آنتی‌اکسیدانی لوبیا لیما (Phaseolus lunatus L.) با چند گونه لوبیای پرمصرف. مجله علمی فیزیولوژی گیاهان زراعی. 1403; 16 (61) :103-116

URL: http://cpj.ahvaz.iau.ir/article-1-1565-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 16، شماره 61 - ( بهار 1403 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیزیولوژی گیاهان زراعی crop physiology journal
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4710