[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 14، شماره 53 - ( بهار 1401 ) ::
جلد 14 شماره 53 صفحات 82-65 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر کاربرد اسید هیومیک و اسید فولویک بر عملکرد و اجزای عملکرد برنج (رقم طارم) در تاریخ‌های مختلف کاشت و تیمار نشاء با مقادیر ترکیبات فسفر
معصومه غلامی گل افشان ، حمید مدنی* ، حسین حیدری شریف آباد ، قربان نورمحمدی ، اسماعیل یساری
دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهوا
چکیده:   (607 مشاهده)
استفاده از کودهایی که افزایش عملکرد را هم­زمان با حفظ منابع تولید و افزایش بهره‌وری نهاده‌های تولید مورد توجه قرار دهد، امری ضروری و اجتناب­ ناپذیر است. از مهم­ترین مسایل موثر بر سلامت محیط ­زیست و پایداری تولید غذا، کاربرد کودهای آلی به جای کودهای شیمیایی می باشد. این آزمایش به ­صورت کرت­ های دوبار خرد شده در قالب طرح بلوک­ های کامل تصادفی، با سه تکرار در شهرستان ساری ودر دو سال 97-1396 انجام شد. فاکتورهای آزمایشی شامل ترکیب اسید­هیومیک و اسید­فولویک با نسبت مساوی به ­عنوان عامل اصلی در چهار سطح صفر، سه، شش و نه گرم در لیتر، ترکیب محلول اسید­فسفریک و مونوآمونیوم­فسفات به­ عنوان عامل فرعی در چهار سطح صفر، پنج، 10 و 15 گرم در لیتر و تاریخ کاشت به ­عنوان عامل فرعی فرعی در سه سطح 25 فروردین ماه، چهار و 14 اردیبهشت ماه بودند. صفات ارتفاع بوته، تعداد پنجه بارور، طول پانیکول، تعداد دانه در خوشه، وزن دانه در بوته، وزن هزار دانه و وزن خشک بوته مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد تیمار ترکیب اسید­هیومیک و اسید­فولیک و تغذیه نشاء با مقادیر مختلف ترکیبات فسفردار باعث افزایش وزن دانه در بوته شد. بیش­ترین وزن دانه در بوته از مصرف سه گرم در لیتر اسید­هیومیک و اسید­فولیک حاصل گردید که نسبت به شاهد 09/28 درصد افزایش نشان داد. حداکثر وزن دانه در بوته را تیمار پنج گرم در لیتر تغذیه نشاء با مقادیر مختلف ترکیبات فسفردار دارا بود که حاکی از افزایش 98/28 درصدی وزن دانه در بوته بود. وزن دانه در بوته درتاریخ های کشت چهارم (5/13 درصد) و 14 اردیبهشت (20 درصد)، نسبت به تاریخ کاشت 25 فروردین بهتر بود. همبستگی مثبت و معنی­ دار بین عملکرد دانه و کلیه صفات اندازه گیری شده در سطح یک درصد مشاهده شد. بر اساس نتایج به ­دست آمده کاربرد اسید­هیومیک و اسید­فولویک همراه با تغذیه نشاء با مقادیر مختلف ترکیبات فسفردار در تاریخ ­های کشت مختلف موجب بهبود عملکرد دانه شد. تاریخ به هنگام، توانست با استفاده مطلوب­ تر از عوامل محیطی و بهبود ویژگی رویشی و تخصیص مواد فتوسنتزی بیش­تر برای دانه، عملکرد بیش­تری دارا باشد.
شماره‌ی مقاله: 4
واژه‌های کلیدی: اسید هیومیک، اسید فولویک، ترکیبات فسفردار و عملکرد.
متن کامل [PDF 1020 kb]   (710 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی گیاهان زراعی
دریافت: 1399/12/16 | پذیرش: 1401/1/18 | انتشار: 1401/1/18
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghilami Gol afshan M, Madani H, Heydari Sharif Abad H, Nor Mohammadi G, Yassari S. Humic acid and Fulvic acid effects on yield and yield components of rice (cv. Tarom) in different planting date and transplant treatments by amounts of phosphorus compounds. فیزیولوژی گیاهان زراعی 2022; 14 (53) : 4
URL: http://cpj.ahvaz.iau.ir/article-1-1439-fa.html

غلامی گل افشان معصومه، مدنی حمید، حیدری شریف آباد حسین، نورمحمدی قربان، یساری اسماعیل. اثر کاربرد اسید هیومیک و اسید فولویک بر عملکرد و اجزای عملکرد برنج (رقم طارم) در تاریخ‌های مختلف کاشت و تیمار نشاء با مقادیر ترکیبات فسفر. مجله علمی فیزیولوژی گیاهان زراعی. 1401; 14 (53) :65-82

URL: http://cpj.ahvaz.iau.ir/article-1-1439-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 14، شماره 53 - ( بهار 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیزیولوژی گیاهان زراعی crop physiology journal
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4710