[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 13، شماره 49 - ( نشریه علمی بهار1400 1400 ) ::
جلد 13 شماره 49 صفحات 127-109 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر نانو کود‌ها بر عملکرد و ویژگی‌های کیفی ارقام برنج (Oryza sativa L.) تحت شرایط مختلف آبیاری
مهرناز زارعی ، هرمز فلاح آملی* ، یوسف نیک نژاد ، داوود براری تاری
چکیده:   (1400 مشاهده)
تا­کنون تلاش‌های محققان جهت افزایش کمیت و کیفیت محصولات کشاورزی در کشور از طریق بهبود فرمولاسیون کودهای شیمیایی مرسوم با موفقیت اندکی همراه بوده ‌است. به­منظور بررسی بهینه­سازی در کیفیت غذایی برنج تحت اثر نانو کودها در شرایط مختلف آبیاری، این آزمایش به­صورت اسپیلت پلات فاکتوریل در قالب بلوک کامل تصادفی در سه تکرار در دو سال زراعی 96-1395 در ساری اجرا گردید. تیمارها شامل دو رقم برنج (شیرودی و هاشمی) به­عنوان عامل اسپلیت و چهار مرحله قطع آبیاری (شاهد یا آبیاری دائم در طول دوره رشد، یک روز پس از ناپدید شدن آب از سطح خاک، سه روز پس از ناپدید شدن آب از سطح خاک و پنج روز پس از ناپدید شدن آب از سطح خاک) و سه سطح محلول­پاشی نانوکود (نانو سیلیکون، نانو اکسید روی و نانو سیلیکون+ نانو اکسید روی) به­عنوان عامل فاکتوریل بود. نتایج نشان داد که صفات انرژی تولیدی دانه، رطوبت، کربوهیدرات، چربی، ویتامین B1، ویتامین B2، ویتامین B3 تحت اثر محلول‌پاشی نانو کود در سطح احتمال یک و پنج درصد معنی‌دار شد. نتایج مقایسه میانگین اثر سه­گانه عملکرد دانه نشان داد در رقم شیرودی با تیمار آبیاری دائم در طول دوره رشد به همراه مصرف نانو اکسید روی برابر با 529/7 تن در هکتار و کم­ترین میزان در رقم هاشمی درمرحله پنج روز پس از ناپدید شدن آب از سطح خاک به همراه مصرف نانو سیلیکون برابر با 243/4 تن در هکتار به­دست آمد. به­طور کلی نتایج نشان داد که کاربرد نانو اکسید روی و نانو سیلیکون در شرایط قطع آّبیاری اثر مثبتی بر ویژگی‌های کمی و کیفی برنج دارد.
واژه‌های کلیدی: برنج، تیامین، نانو سیلیکون، نانو روی و نیاسین.
متن کامل [PDF 285 kb]   (1758 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: فیزیولوژی گیاهان زراعی
دریافت: 1399/12/7 | پذیرش: 1400/1/10 | انتشار: 1400/1/10
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zarei M, Fallah Amoli H, Niknezhad Y. Effect of Nano-fertilizers on Yield and Quality Characteristics of Rice Cultivars (Oryza sativa L.) under Different Irrigation Conditions. فیزیولوژی گیاهان زراعی 2021; 13 (49) :109-127
URL: http://cpj.ahvaz.iau.ir/article-1-1431-fa.html

زارعی مهرناز، فلاح آملی هرمز، نیک نژاد یوسف، براری تاری داوود. اثر نانو کود‌ها بر عملکرد و ویژگی‌های کیفی ارقام برنج (Oryza sativa L.) تحت شرایط مختلف آبیاری. مجله علمی فیزیولوژی گیاهان زراعی. 1400; 13 (49) :109-127

URL: http://cpj.ahvaz.iau.ir/article-1-1431-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 49 - ( نشریه علمی بهار1400 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیزیولوژی گیاهان زراعی crop physiology journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4660