[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 14، شماره 56 - ( زمستان 1401 ) ::
جلد 14 شماره 56 صفحات 61-43 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی جنس‌های مایکوریزا بر تحمل به خشکی راعی (Hypericum perforatum L.)
مهرداد یارنیا* ، هادی امین زاده ، ابراهبم خلیل وند بهروزیار ، بهرام میرشکاری ، ورهرام رشیدی
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
چکیده:   (269 مشاهده)
کم‌آبی در دهه‌های اخیر به مهم‌ترین عامل کاهش‌دهنده رشد و عملکرد گیاهان زراعی بدل شده است، در حالی­که تعدادی از عملیات ساده و ارزان می­تواند اثر کم‌آبی بر گیاهان را کاهش داده و بر رشد و عملکرد گیاهان بیفزاید. این مطالعه با هدف بررسی اثر سطوح مختلف آبیاری (آبیاری 70، 100، 130 و160 میلی‌متر تبخیر از تشتک تبخیر کلاس A) و اعمال تیمارهای مایکوریزای (عدم کاربرد قارچ مایکوریزای، کاربرد قارچ های Glomus mossae، Glomus Hoei، Glomus intraradise و کاربرد هر سه گونه قارچ مایکوریزای) بر رشد و عملکرد گیاه دارویی راعی و خصوصیات فیزیولوژیکی متأثر از آن انجام شد. این مطالعه در دو سال زراعی در مزارع دانشگاه آزاد تبریز به‌صورت اسپیلت پلات بر پایه طرح بلوک­های کامل تصادفی انجام شد. بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه بیش‌ترین عملکرد اسانس با 45/13 گرم در تیمار کاربرد هر سه گونه قارچ مایکوریزای + آبیاری پس از 100 میلی‌متر تبخیر به­دست آمد. نتایج این مطالعه نشان داد که کم‌آبی با کاستن از وزن خشک و درصد اسانس از عملکرد اسانس کاست، در حالی­که تیمارهای مایکوریزای از طریق افزایش این دو ویژگی بر عملکرد اسانس راعی افزود. در بین تیمارهای مایکوریزای، تیمار کاربرد هر سه گونه قارچ مایکوریزای، بیش‌ترین اثر افزایش را بر خصوصیات رشدی راعی داشت. با توجه به نتایج و اهمیت عملکرد اسانس، کاهش آب آبیاری تا آبیاری پس از 100 میلی‌متر تبخیر و کاربرد مخلوطی از تیمارهای مایکوریزا، می­تواند بر عملکرد اسانس در شرایط آب و هوایی منطقه مورد بررسی، بیفزاید.
واژه‌های کلیدی: تنش، راعی، عملکرد و مایکوریزا.
متن کامل [PDF 848 kb]   (267 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تنشهای محیطی
دریافت: 1399/8/6 | پذیرش: 1401/12/10 | انتشار: 1401/12/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

yarnia M, Aminzadeh H, Khalilvand e behruzyar E, mirshekari B, Rashidi V. Evaluation of the role of mycorrhiza varities on drought tolerance in Hypericum perforantum. فیزیولوژی گیاهان زراعی 2023; 14 (56) :43-61
URL: http://cpj.ahvaz.iau.ir/article-1-1352-fa.html

یارنیا مهرداد، امین زاده هادی، خلیل وند بهروزیار ابراهبم، میرشکاری بهرام، رشیدی ورهرام. ارزیابی جنس‌های مایکوریزا بر تحمل به خشکی راعی (Hypericum perforatum L.). مجله علمی فیزیولوژی گیاهان زراعی. 1401; 14 (56) :43-61

URL: http://cpj.ahvaz.iau.ir/article-1-1352-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 14، شماره 56 - ( زمستان 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیزیولوژی گیاهان زراعی crop physiology journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4660