[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 12، شماره 47 - ( نشریه علمی پاییز 1399 1399 ) ::
جلد 12 شماره 47 صفحات 25-5 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر کاربرد کودهای زیستی و اسید ‌سالیسیلیک بر ویژگی‌های بیوشیمیایی و عناصر دانه ارقام نخود (Cicer arietinum L.) تحت شرایط دیم کرمانشاه
فردین مومنی ، علیرضا ابدالی مشهدی* ، سید عطاء اله سیادت ، بابک پاکدامن سردرود ، مختار قبادی
چکیده:   (2055 مشاهده)
در این آزمایش اثر کودهای ­زیستی (عدم کاربرد کود‌های زیستی، باکتری بیوسوپرفسفات، باکتری بیوسولفور، باکتری ریزوبیومی و قارچ میکوریز) و محلول‏پاشی اسید ­سالیسیلیک (عدم کاربرد، مصرف نیم و یک میلی‏مولار) بر ویژگی‌های بیوشیمیایی و عناصر دانه دو رقم نخود (بیونیج و آزاد) به‌صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در شرایط دیم در سال زراعی‌ 96-1395 در کرمانشاه انجام شد. بیشترین میزان پرولین در ارقام بیونیج و آزاد در تیمار اسید­ سالیسیلیک 5/0 میلی‏مولار همراه با بیوسوپرفسفات (به­ترتیب 049/0 و 048/0 میلی‏گرم بر گرم وزن تازه برگ)، بالاترین میزان قند محلول برگ در تیمار یک میلی‏مولار اسید­ سالیسیلیک در ارقام بیونیج همراه با میکوریز و آزاد همراه با ریزوبیوم (به­ترتیب 49/2 و 48/2 میلی‏گرم بر گرم وزن تازه برگ) و بیشترین میزان پروتئین محلول در تیمار یک میلی‏مولار اسید ­سالیسیلیک و همراه با میکوریز و بیوسولفور (به­ترتیب 172/0 و 167/0 میلی‏گرم بر گرم وزن تازه برگ) به­دست آمد. بالاترین میزان پروتئین دانه در رقم آزاد با کاربرد بیوسولفور و میکوریز (83/24 درصد)، بیشترین رافینوز دانه (853/0 درصد) در رقم آزاد و با تیمار عدم کاربرد کودهای­زیستی، بیشترین میزان پتاسیم دانه (65/971 میلی‏گرم در 100 گرم) در تیمار یک میلی‏مولار اسید ­سالیسیلیک همراه با قارچ میکوریز، بالاترین عملکرد دانه (1821 کیلوگرم در هکتار) با محلول‏پاشی اسید­ سالیسیلیک نیم میلی‌مولار به­همراه ریزوبیوم در رقم بیونیج به­دست آمد. محلول­پاشی 5/0 ‏میلی‏مولار اسید ­سالیسیلیک همراه با باکتری ریزوبیومی و قارچ میکوریز علاوه بر بهبود ویژگی بیوشیمیایی و محتوای عناصر، منجربه افزایش 31 درصدی عملکرد دانه در مقایسه با تیمار شاهد گردید که به لحاظ اقتصادی بسیار قابل توجه بود.
 
واژه‌های کلیدی: پرولین، رافینوز، ریزوبیوم، عملکرد دانه و نیتروژن.
متن کامل [PDF 1086 kb]   (2317 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: فیزیولوژی گیاهان زراعی
دریافت: 1399/8/2 | پذیرش: 1399/6/10 | انتشار: 1399/6/10
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Momeni F, Abdali-Mashhadi A, Siadat S A, Pakdaman-Sardrood B, Ghobadi M. Effect of Application of Biofertilizers and Salicylic Acid on Biochemical Characteristics and Grain Elements of Chickpea Cultivars (Cicer arietinum L.) under Rainfed Conditions of Kermanshah. فیزیولوژی گیاهان زراعی 2020; 12 (47) :5-25
URL: http://cpj.ahvaz.iau.ir/article-1-1343-fa.html

مومنی فردین، ابدالی مشهدی علیرضا، سیادت سید عطاء اله، پاکدامن سردرود بابک، قبادی مختار. اثر کاربرد کودهای زیستی و اسید ‌سالیسیلیک بر ویژگی‌های بیوشیمیایی و عناصر دانه ارقام نخود (Cicer arietinum L.) تحت شرایط دیم کرمانشاه. مجله علمی فیزیولوژی گیاهان زراعی. 1399; 12 (47) :5-25

URL: http://cpj.ahvaz.iau.ir/article-1-1343-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 12، شماره 47 - ( نشریه علمی پاییز 1399 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیزیولوژی گیاهان زراعی crop physiology journal
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4710