[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 12، شماره 46 - ( نشریه علمی تابستان 99 1399 ) ::
جلد 12 شماره 46 صفحات 23-5 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی امکان کاهش خسارت پروتئین و روغن کنجد با محلول‌پاش پوترسین و نیترات کلسیم تحت شرایط کمبود ‌آب
سمیرا قلی پور ، غلامرضا زمانی* ، مجید جامی الاحمدی
چکیده:   (2102 مشاهده)
کنجد یکی از قدیمی­ترین گیاهان زراعی دنیا می­باشد که به­دلیل برخورداری از روغن بالای دانه یکی از مهم­ترین گیاهان روغنی مناطق خشک و نیمه­خشک می­باشد. این آزمایش در قالب طرح آماری بلوک­های کامل تصادفی به‌صورت اسپلیت پلات ـ فاکتوریل با سه سطح رطوبتی 50، 75 و 100 درصد نیاز آبی در کرت اصلی و محلول‌پاشی نیترات کلسیم در سه سطح 0، 5 و 10 میلی­مولار و پوترسین در دو سطح (5/0 میلی­مولار و محلول‌پاشی با آب) در کرت­های فرعی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند در سال 1397 اجرا شد. نتایج نشان داد برهم­کنش سطوح رطوبتی در نیترات کلسیم در پوترسین در صفات محتوای نسبی آب، نشت یونی، پتانسیل اسمزی، عملکرد دانه، عملکرد روغن و درصد پروتئین معنی­دار شد. کاهش سطوح رطوبتی 50 درصد نیاز آبی منجربه کاهش محتوای آب نسبی، پتانسیل اسمزی، عملکرد دانه، عملکرد روغن و درصد روغن شد، اما نشت یونی و درصد پروتئین دانه تحت شرایط کاهش سطوح رطوبتی افزایش پیدا کرد. در بین ترکیبات محلول­پاشی شده، کاربرد نیترات کلسیم 10 میلی­مولار و مصرف پوترسین از نظر صفات محتوای نسبی آب، عملکرد دانه، عملکرد روغن و درصد پروتئین دارای میانگین بالاتری در مقایسه با بقیه تیمارها بود. بیش­ترین عملکرد دانه (93/1673 کیلوگرم در هکتار) در سطوح رطوبتی 100 درصد نیاز آبی با مصرف پوترسین و 10 میلی­مولار نیترات کلسیم حاصل شد. هم­چنین برهم­کنش­های دوگانه سطوح رطوبتی در نیترات کلسیم و سطوح رطوبتی در پوترسین بر درصد روغن دانه معنی­دار شد.
واژه‌های کلیدی: پتانسیل اسمزی، عملکرد دانه و محتوای آب نسبی.
متن کامل [PDF 1305 kb]   (2194 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: فیزیولوژی گیاهان زراعی
دریافت: 1399/3/12 | پذیرش: 1399/3/12 | انتشار: 1399/3/12
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gholipour S, Zamani G, Jami Alahmadi M. Investigation the possibility of decreasing the damage protein and seed oil with putrescine and calcium nitrate foliar application under water deficit conditions. فیزیولوژی گیاهان زراعی 2020; 12 (46) :5-23
URL: http://cpj.ahvaz.iau.ir/article-1-1290-fa.html

قلی پور سمیرا، زمانی غلامرضا، جامی الاحمدی مجید. بررسی امکان کاهش خسارت پروتئین و روغن کنجد با محلول‌پاش پوترسین و نیترات کلسیم تحت شرایط کمبود ‌آب. مجله علمی فیزیولوژی گیاهان زراعی. 1399; 12 (46) :5-23

URL: http://cpj.ahvaz.iau.ir/article-1-1290-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 12، شماره 46 - ( نشریه علمی تابستان 99 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیزیولوژی گیاهان زراعی crop physiology journal
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4710