[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 12، شماره 45 - ( نشریه علمی بهار 1399 1399 ) ::
جلد 12 شماره 45 صفحات 59-45 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی امکان افزایش کیفیت سیب‌زمینی (Solanum tuberosum L.) با محلول‌پاشی نانواکسید آهن
علی برقی* ، عبداقیوم قلی پوری
چکیده:   (1622 مشاهده)

قلیایی بودن خاک یکی از مشکلات اساسی در برخی خاک­های ایران است که موجب کاهش حلالیت و کاهش جذب عناصر غذایی ضروری از جمله عنصر آهن برای گیاه می­شود. کمبود آهن در گیاه موجب کاهش فتوسنتز و کاهش تولید می­شود. این آزمایش به­صورت فاکتوریل، در قالب طرح آماری بلوک­های کامل تصادفی و در 3 تکرار انجام شد. فاکتور اول شامل کود نانواکسید آهن در شش سطح 0، 5/0، 1، 5/1 و 2 گرم در لیتر و اکسید آهن معمولی به میزان 2 گرم در لیتر و فاکتور دوم شامل سه مرحله محلول­پاشی (زمان رشد رویشی، شروع غده­بندی و پرشدن غده) می­باشد. نتایج نشان داد که کاربرد نانواکسید آهن به میزان 2 گرم در لیتر نسبت به تیمار شاهد بدون آهن مقدار لیزین غده را به میزان 55 درصد، مقدار متیونین غده را 45 درصد، مقدار کلسیم غده را 18 درصد و عملکرد غده را 7 درصد افزایش داد، در حالی­که مقدار فسفر غده با کاربرد 2 گرم در لیتر نانواکسید آهن به میزان 34 درصد کاهش یافت. محلول­پاشی نانو اکسید آهن در زمان پر شدن غده و شروع غده­بندی نیز نسبت به زمان رشد رویشی مقادیر متیونین، پتاسیم و عملکرد غده را به­طور معنی­دار افزایش دادند و بالاترین درصد متیونین غده با 34/0 درصد، بیشترین مقدار پتاسیم غده با 2/2 صدم درصد و بیشترین عملکرد غده با 40 تن در هکتار در اثر محلول­پاشی در زمان پرشدن غده حاصل گردید. درصد پروتئین، نشاسته و آهن غده با افزایش غلظت محلول­پاشی نانواکسید آهن تا غلظت­های 5/1 و 2 گرم در لیتر، افزایش یافت و در تمام سطوح نانواکسیدآهن، محلول­پاشی کود نیز در زمان پرشدن غده مقدار پروتئین، نشاسته و آهن غده را افزایش داد. با توجه به نتایج چون در اکثر صفات مورد مطالعه بین غلظت­های 1، 5/1 و 2 گرم در لیتر نانواکسید آهن تفاوت معنی­دار مشاهده نمی­شود، بنابراین محلول­پاشی نانواکسید آهن با غلظت 1 گرم در لیتر در مرحله پرشدن غده که به لحاظ اقتصادی نیز به­صرفه­تر است توصیه می­گردد.

واژه‌های کلیدی: اسید آمینه، پروتئین غده، عملکرد و نشاسته.
متن کامل [PDF 1027 kb]   (2005 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: فیزیولوژی گیاهان زراعی
دریافت: 1399/2/26 | پذیرش: 1399/2/26 | انتشار: 1399/2/26
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Barghi A, Gholipoori A. Investigating the Possibility of Increasing the Quality of Potatoes (Solanum tuberosum L.) by Iron Nano Oxide Foliar Application. فیزیولوژی گیاهان زراعی 2020; 12 (45) :45-59
URL: http://cpj.ahvaz.iau.ir/article-1-1283-fa.html

برقی علی، قلی پوری عبداقیوم. بررسی امکان افزایش کیفیت سیب‌زمینی (Solanum tuberosum L.) با محلول‌پاشی نانواکسید آهن. مجله علمی فیزیولوژی گیاهان زراعی. 1399; 12 (45) :45-59

URL: http://cpj.ahvaz.iau.ir/article-1-1283-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 12، شماره 45 - ( نشریه علمی بهار 1399 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیزیولوژی گیاهان زراعی crop physiology journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4710