[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 3، شماره 12 - ( 12-1390 ) ::
جلد 3 شماره 12 صفحات 123-103 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تأثیر میزان نیتروژن و مدت زمان تداخل علف‌های هرز بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت دانه‌ای
مهدی غلامی* ، فرود بذر افشان ، مانی مجدم
چکیده:   (5186 مشاهده)
به منظور بررسی تأثیر میزان نیتروژن و دوره‌های زمانی تداخل علف‌های هرز بر عملکرد و اجزاء عملکرد ذرت (Zea mays L.)، ﺁزمایشی در تابستان سال ٨٩ در محل ایستگاه مرکز تحقیقات کشاورزی اهواز، به صورت کرت‌های خرد شده در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با ۳ تکرار به اجرا در ﺁمد. فاکتور اصلی مقادیر مختلف نیتروژن شامل ۳ سطح ۶٠N، ۱٢٠N و۱٨٠N کیلوگرم در هکتار نیتروژن خالص از منبع اوره و فاکتور فرعی، تداخل علف‌های هرز شامل ۳ سطح، وجین مداوم علف‌های هرز تا پایان دوره رشد ذرت (1W)، وجین یک بار علف‌های هرز در مرحله ۶ برگی (2W) و تداخل کامل علف‌های هرز با گیاه ذرت تا پایان دوره رشد (3W) بود. نتایج بدست ﺁمده نشان داد که تداخل علف‌های هرز بر عملکرد و اجزاء عملکرد ذرت تأثیر معنی‌دار داشته است و با افزایش مدت زمان تداخل علف‌های هرز عملکرد دانه کاهش یافت. افزایش رقابت علف‌های هرز باعث تاثیر معنی‌دار وزن هزار دانه، عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیکی و شاخص برداشت گردید. اما افزایش میزان نیتروژن از 120N کیلوگرم در هکتار به ۱٨٠N کیلوگرم در هکتار تأثیر معنی‌داری بر عملکرد دانه ذرت نداشت و در مواردی (تیمارهای یک بار وجین و تداخل تمام فصل) به دلیل فشار زیاد رقابت از سوی علف‌های هرز، افزایش نیتروژن موجب کاهش عملکرد دانه ذرت شد. در سطح کم نیتروژن عملکرد بیولوژیکی و در سطح زیاد نیتروژن، عملکرد دانه ذرت بیش‌تر تحت تأثیر رقابت علف هرز قرار گرفت. براساس نتایج این آزمایش می‌توان نتیجه گرفت که با کاهش مدت زمان رقابت علف هرز، افزایش نیتروژن می‌تواند موجب افزایش عملکرد دانه گردد. در مقابل با افزایش مدت زمان رقابت علف هرز افزودن عناصر غذایی، رشد علف هرز را بیش از گیاه زراعی تحت تأثیر قرار داده و سبب افزایش توان رقابتی علف‌های هرز شده است.
واژه‌های کلیدی: ذرت، تداخل علف‌های هرز، نیتروژن، عملکرد دانه.
متن کامل [PDF 106 kb]   (2442 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی گیاهان زراعی
دریافت: 1393/2/28 | پذیرش: 1393/2/28 | انتشار: 1393/2/28
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gholami M, Bazrafshan F, Mojadam M. The Study of the Effect of nitrogen rate and weed interference periods on yield and yield components of corn (Zea mays L.). فیزیولوژی گیاهان زراعی 2012; 3 (12) :103-123
URL: http://cpj.ahvaz.iau.ir/article-1-128-fa.html

غلامی مهدی، بذر افشان فرود، مجدم مانی. بررسی تأثیر میزان نیتروژن و مدت زمان تداخل علف‌های هرز بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت دانه‌ای. مجله علمی فیزیولوژی گیاهان زراعی. 1390; 3 (12) :103-123

URL: http://cpj.ahvaz.iau.ir/article-1-128-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 3، شماره 12 - ( 12-1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیزیولوژی گیاهان زراعی crop physiology journal
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4714