بررسی اثر کشت مخلوط نیشکر ـ لگوم بر ویژگیهای کمی، کیفی و فیزیولوژیک نیشکر
|
علی احسانی پور* ، حمید عباس دخت ، منوچهر قلی پور ، علیرضا ابدالی مشهدی  |
|
|
چکیده: (2351 مشاهده) |
به منظور بررسی اثر تیمارهای مختلف کشت مخلوط نیشکر با دو نوع لگوم روی برخی صفات کمی و کیفی نیشکر، آزمایشی در قالب طرح آماری بلوکهای کامل تصادفی با 14 تیمار و چهار تکرار در دو مکان در شهرستان اهواز در سال زراعی 96-1395 به اجرا درآمد. تیمارها شامل کشت خالص نیشکر، خالص سویا، خالص لوبیا، خالص سویا تلقیح با رایزوبیوم، خالص لوبیا تلقیح با رایزوبیوم، خالص نیشکر تلقیح با میکوریزا، مخلوط نیشکر و لوبیا، مخلوط نیشکر و سویا، مخلوط نیشکر و لوبیا تلقیح با رایزوبیوم، مخلوط نیشکر و سویا تلقیح با رایزوبیوم، مخلوط نیشکر تلقیح شده با میکوریزا و لوبیا، مخلوط نیشکر تلقیح شده با میکوریزا و سویا، مخلوط نیشکر تلقیح شده با میکوریزا و سویا تلقیح شده با رایزوبیوم و مخلوط نیشکر تلقیح شده با میکوریزا و لوبیا تلقیح شده با رایزوبیوم بودند. نتایج تجزیه واریانس مرکب نشان دادند بیشترین شاخص برداشت برای عملکرد نی (81/93 درصد)، بیشترین شاخص برداشت برای عملکرد شکر (34/7 درصد)، بیشترین درجه خلوص (28/87 درصد)، درصد شکر سفید (73/11)، درصد نیتروژن (56/2 درصد)، فسفر (26/0 درصد)، پتاسیم (91/1 درصد) در پهنک و رطوبت غلاف برگ نیشکر (82/83 درصد) در تیمار کشت مخلوط نیشکر تلقیح شده با قارچ بههمراه لوبیا چشم بلبلی تلقیح شده با باکتری و بهترین نسبت برابری زمین (068/2) در کشت مخلوط نیشکر (تلقیح با قارچ) و لوبیا (تلقیح با باکتری) بهدست آمد. این نتایج نشان میدهند میکوریزا با نیشکر همزیستی مثبت داشته و زمانی که قارچ میکوریزا و لوبیا چشم بلبلی همزمان در یک تیمار حضور داشتند اثر هم افزایی آنها روی شاخص برداشت عملکرد نی و شاخص برداشت عملکرد شکر و همچنین صفات کیفی در نیشکر مثبت شد. |
|
واژههای کلیدی: رایزوبیوم، درجه خلوص، شاخص برداشت و فسفر. |
|
متن کامل [PDF 1070 kb]
(2082 دریافت)
|
نوع مطالعه: كاربردي |
موضوع مقاله:
فیزیولوژی گیاهان زراعی دریافت: 1398/5/3 | پذیرش: 1398/5/3 | انتشار: 1398/5/3
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|