[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 3، شماره 11 - ( 9-1390 ) ::
جلد 3 شماره 11 صفحات 57-47 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی روابط میان عملکرد و صفت‌های وابسته به آن در دو گروه رسیدگی سویا از راه تجزیه علیت
جاسم امینی‌فر* ، غلامرضا محسن‌آبادی ، محمدحسن بیگلویی ، حبیب‌الله سمیع‌زاده
چکیده:   (4321 مشاهده)
به منظور بررسی روابط موجود بین صفت‌های مؤثر بر عملکرد دانه رقم دو گروه رسیدگی سویا، آزمایشی در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان در سال 1388 اجرا گردید. تیمار آزمایشی شامل هفت رقم سویا به نام‌های 033، 032، سحر (متعلق به گروه رسیدگی 4)، ال.‌17، کلارک، زان و مادری (متعلق به گروه رسیدگی 3) بود. در این آزمایش صفت‌های تعداد غلاف در ساقه اصلی، تعداد غلاف در شاخه فرعی، تعداد غلاف در بوته، تعداد دانه در غلاف، وزن هزار دانه، وزن بوته، وزن دانه در بوته، تعداد دانه در بوته، درصد روغن، درصد پروتئین، عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک و شاخص برداشت مورد بررسی قرار گرفت. همبستگی بین صفت‌ها، رگرسیون گام به گام و تجزیه علیت در گروه‌های رسیدگی به طور جداگانه انجام شد. نتایج این آزمایش نشان داد که صفت عملکرد بیولوژیک در گروه رسیدگی IV و صفت‌های وزن دانه در بوته، عملکرد بیولوژیک و وزن بوته در گروه رسیدگی III، دارای بیشترین ضریب همبستگی مثبت و معنی‌دار با عملکرد دانه بودند. نتایج رگرسیون گام به گام نیز نشان داد که این صفت‌ها بیشترین درصد تغییرات عملکرد را توجیه کردند. سپس صفت‌های وارد شده به مدل رگرسیونی توسط تجزیه علیت بررسی شد و بر اساس آن در گروه رسیدگی IV، صفت عملکرد بیولوژیک (04/1=r) و در گروه رسیدگی III، صفت وزن دانه در بوته (801/0=r) بیشترین اثر مستقیم و مثبت را بر روی صفت عملکرد دانه دارا بودند. لذا هر گونه فعالیت‌های اصلاحی یا زراعی در جهت بهبود این صفت‌ها می‌تواند عملکرد سویا را افزایش دهد.
واژه‌های کلیدی: عملکرد، اجزای عملکرد، سویا، تجزیه علیت.
متن کامل [PDF 329 kb]   (1166 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی گیاهان زراعی
دریافت: 1393/2/17 | پذیرش: 1393/2/17 | انتشار: 1393/2/17
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Aminifar J, Mohsenabadi G, Bigluee M, Samizade H. Investigation of relationship between yield and its dependent traits in two maturity groups of soybean by path analysis. فیزیولوژی گیاهان زراعی 2011; 3 (11) :47-57
URL: http://cpj.ahvaz.iau.ir/article-1-105-fa.html

امینی‌فر جاسم، محسن‌آبادی غلامرضا، بیگلویی محمدحسن، سمیع‌زاده حبیب‌الله. بررسی روابط میان عملکرد و صفت‌های وابسته به آن در دو گروه رسیدگی سویا از راه تجزیه علیت. مجله علمی فیزیولوژی گیاهان زراعی. 1390; 3 (11) :47-57

URL: http://cpj.ahvaz.iau.ir/article-1-105-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 3، شماره 11 - ( 9-1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیزیولوژی گیاهان زراعی crop physiology journal
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4710