[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره ۳، شماره ۱۱ - ( ۹-۱۳۹۰ ) ::
جلد ۳ شماره ۱۱ صفحات ۴۶-۳۳ برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر محلول پاشی بور بر خصوصیات کمی و کیفی ژِنوتیپ های سویا
فتانه علی حسین پور* ، مسعود رفیعی ، امین فرنیا
چکیده:   (۶۲۶۳ مشاهده)
حفظ حاصلخیزی خاک و استفاده از عناصر غذایی به اندازه کافی و تعادل بین میزان عناصر غذایی یکی از اجزاء کلیدی در افزایش عملکرد محصولات زراعی می باشد. به منظور بررسی تاثیر محلول‌پاشی بور روی صفات زراعی و مورفولوژیک ژنوتیپ‌های سویا، آزمایشی در سال 1388 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد به صورت کرت‌های خرد شده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار انجام گرفت. تیمارهای محلول‌پاشی در سه سطح شاهد: بدون محلول پاشی؛ محلول‌پاشی دو در هزار، کود بور در مراحل50% گل‌دهی و غلاف ‌دهی، محلول‌پاشی چهار در هزار کود بور در مراحل50% گل‌دهی و غلاف ‌دهی، بعنوان کرت‌های فرعی و ژنوتیپ‌های سویا شامل M7 , L17 و M9 بعنوان کرت‌های اصلی در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد محلول پاشی بور موجب افزایش معنی دار در عملکرد دانه، عملکرد زیست توده، درصد پروتئین و روغن شد. همچنین در بین ژنوتیپ‌های مورد بررسی ژنوتیپ M7 دارای بیشترین عملکرد دانه(7/7991 کیلوگرم در هکتار) بوده که دلیل این برتری تولید حداکثر عملکرد زیست توده و تعداد غلاف در بوته می باشد. در رابطه با صفت پروتئین دانه سویا تحت تیمار محلول‌پاشی بور، قرار گرفت. مطابق نتایج بدست آمده از تجزیه واریانس و مقایسه میانگین داده‌ها، بین غلظت‌های 2 در هزار و 4 در هزار محلول بُر، اختلاف معنیداری در سطح 5% مشاهده گردید. رقم M7 و M9 نسبت به رقم L17 دارای میزان پروتئین بیشتری بود. غلظت دو در هزارمحلول بور سهم بیشتری در افزایش روغن دانه سویا نسبت به سایر تیمارها داشته است.
واژه‌های کلیدی: سویا، محلول‌پاشی، عملکرد دانه، خصوصیات مورفولوژیک.
متن کامل [PDF 449 kb]   (۱۶۳۴ دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی گیاهان زراعی
دریافت: 1393/2/17 | پذیرش: 1393/2/17 | انتشار: 1393/2/17
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alihosinpour F, Rafiee M, Farnya A. Investigation the effect Boron Failiar application on quality and quantitative characteristics of Soybean Genotypes. فیزیولوژی گیاهان زراعی 2011; 3 (11) :33-46
URL: http://cpj.ahvaz.iau.ir/article-1-104-fa.html

علی حسین پور فتانه، رفیعی مسعود، فرنیا امین. بررسی اثر محلول پاشی بور بر خصوصیات کمی و کیفی ژِنوتیپ های سویا. مجله علمی فیزیولوژی گیاهان زراعی. ۱۳۹۰; ۳ (۱۱) :۳۳-۴۶

URL: http://cpj.ahvaz.iau.ir/article-۱-۱۰۴-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 3، شماره 11 - ( 9-1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیزیولوژی گیاهان زراعی crop physiology journal
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4710