[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۴ نتیجه برای رسیدگی فیزیولوژیک

آزاده مادح‌خاکسار، احمد نادری، امیر آینه‌بند، شهرام لک،
دوره ۶، شماره ۲۲ - ( ۶-۱۳۹۳ )
چکیده

به منظور ارزیابی اثر هم‌زمان دو تیمار کم‌آبیاری در طول دوره رشد و قطع آبیاری در برخی مراحل رشد، بر توزیع مجدد مواد ذخیره‌ای، فتوسنتز جاری و رابطه آن با عملکرد ذرت دانه‌ای این تحقیق طی دو سال زراعی ۸۸-۱۳۸۷ و ۸۹-۱۳۸۸ به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات خوزستان اجرا شد. تیمارهای تحقیق شامل تیمار کم‌آبیاری در سه سطح (تأمین ۱۰۰، ۸۰ و ۶۰ درصد نیاز آبی کامل محاسبه شده گیاه ذرت) و تیمار قطع آب در مراحل مختلف رشد در پنج سطح (بدون قطع آب در طول دوره رشد (شاهد)، یک‌ بار قطع آب در مرحله هشت برگی، دوازده برگی، گرده‌افشانی و شیری) بودند. تیمارهای تحقیق از مرحله چهار تا پنج برگی اعمال شد و تا ده روز پیش از رسیدگی فیزیولوژیکی گیاه ادامه داشت. نتایج این تحقیق نشان داد که، اثر تیمارهای کم‌آبیاری و قطع آب بر میزان، سهم و کارایی فتوسنتز جاری و توزیع مجدد معنی‌دار بود. با افزایش شدت کم‌آبیاری سهم فتوسنتز جاری کاهش یافت و در مقابل سهم توزیع مجدد در پر کردن دانه‌ها بیش‌تر شد. در تیمار تأمین ۱۰۰ درصد نیاز آبی گیاه، بیش‌ترین و کم‌ترین سهم فتوسنتز جاری در عملکرد دانه به ترتیب به تیمار بدون تنش قطع‌آب و عدم آبیاری در مرحله گل‌دهی با میانگین ۸۱ و ۴۱ درصد تعلق داشتند.
مارال اعتصامی، عباس بیابانی، علی راحمی‌کاریزکی، عبدالطیف قلی‌زاده، حسین صبوری،
دوره ۷، شماره ۲۵ - ( ۳-۱۳۹۴ )
چکیده

به منظور بررسی اثر سطوح کود نیتروژن بر برخی صفات فیزیولوژیک غلات سرمادوست، این آزمایش به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه گنبد کاووس در سال زراعی ۱۳۹۳- ۱۳۹۲ در چهار تکرار اجرا شد. فاکتور اول شامل گندم نان رقم کوهدشت، گندم دوروم رقم سیمره، جو شش پر رقم صحرا، جو دوپر رقم خرم، جو لخت رقم لاین ۱۷، تریتیکاله رقم کانادایی و یولاف زراعی رقم جوانیلو و فاکتور دوم کود نیتروژن در دو سطح صفر و مطلوب مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد برهمکنش رقم و نیتروژن بر این صفات معنی‌دار نبود اما گونه‌های غلات در عملکرد و اجزای عملکرد، عملکرد بیولوژیک، شاخص برداشت و سرعت و طول دوره پر شدن دانه در سطح یک درصد تفاوت معنی‌داری نشان دادند. تریتیکاله با دریافت ۸۵/۱۸۸۵ درجه روز رشد در ۱۶۰ روز پس از کاشت به مرحله رسیدگی فیزیولوژیک رسید و بیش‌ترین تعداد سنبله در مترمربع، عملکرد بیولوژیک، عملکرد دانه و شاخص برداشت را به خود اختصاص داد. یولاف زراعی با دریافت ۶۶/۲۰۶۹ درجه روز رشد در ۱/۱۶۷ روز پس از کاشت کم‌ترین وزن هزار دانه، عملکرد دانه و شاخص برداشت را نسبت به سایر غلات نشان داد. تعداد سنبله در بوته، تعداد دانه در سنبله، وزن دانه و طول دوره پر شدن دانه با عملکرد اقتصادی همبستگی مثبت و معنی‌داری داشتند و تعداد سنبله در بوته بیش‌ترین همبستگی معنی‌دار را با عملکرد دانه نشان داد. عملکرد بیولوژیک و شاخص برداشت نیز همبستگی مثبت و معنی‌دار با عملکرد دانه نشان دادند.
آقای مهدی متقی،
دوره ۱۳، شماره ۵۲ - ( ۱۲-۱۴۰۰ )
چکیده

با توجه به تأثیرگذاری درجه حرارت و طول روز بر عملکرد دانه ذرت، شناخت تاریخ مناسب کاشت هیبریدهای مختلف ذرت ضروری است. به‌منظور بررسی واکنش گروه‌های مختلف رسیدگی هیبریدهای ذرت در منطقه همدان، اقدام به کاشت سه هیبرید زودرس (۲۰۱KSC، ۲۶۰ KSCو ۴۰۰KSC)، دو هیبرید میان‌رس (۶۴۷ KSCو ۶۷۸BC) و دو هیبرید دیررس (۷۰۳KSC و ۷۰۴KSC) در چهار تاریخ کاشت (۱۰ اردیبهشت، ۱ خرداد، ۲۰ خرداد و ۱۰ تیر) به‌صورت کرت‌های خردشده بر پایه طرح بلوک‌های کامل تصادفی طی سال‌های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ در ایستگاه تحقیقاتی اکباتان مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان گردید. تاریخ‌های کاشت در کرت‌های اصلی و هیبریدها در کرت‌های فرعی جای گرفتند. بیش‌ترین عملکرد دانه هیبریدهای موردبررسی در تاریخ کاشت دوم مشاهده شد و هیبریدهای ۷۰۳KSC، ۷۰۴KSC، ۶۷۸BC و ۶۴۷ KSCبه ترتیب با ۱۸۲۷۱، ۱۸۰۶۶، ۱۷۰۶۸ و ۱۶۴۹۱ کیلوگرم در هکتار از برتری معنی‌دار نسبت به هیبریدهای ۴۰۰KSC، ۲۶۰ KSCو ۲۰۱KSC به ترتیب با ۱۳۵۵۷، ۱۲۶۲۰ و ۱۲۲۹۱ کیلوگرم در هکتار عملکرد دانه برخوردار بودند. با تأخیر در زمان کاشت (تاریخ کاشت سوم)، عملکرد دانه تمامی هیبریدها کاهش یافت و علی‌رغم کاهش طول دوره کاشت تا گلدهی، سایر خصوصیات فنولوژیک شامل: دوره پر شدن دانه، روز تا رسیدگی فیزیولوژیک دانه و روز تا رسیدن رطوبت دانه به ۲۰% (زمان مناسب برداشت مکانیزه) افزایش نشان داد. در تاریخ کاشت آخر (۱۰ تیر)، هیبریدهای دیررس به مرحله رسیدگی فیزیولوژیک دانه نرسیدند و هیبریدهای میان‌رس نیز امکان رسیدن به رطوبت مناسب برداشت مکانیزه را نیافتند، درصورتی‌که امکان برداشت مکانیزه هیبریدهای زودرس پیش از مواجهه با سرمای شدید پاییزه فراهم بود و هیبرید ۴۰۰KSC با ۱۱۱۱۰ کیلوگرم در هکتار، بیش‌ترین عملکرد دانه را در میان هیبریدهای زودرس داشت. به‌طورکلی در صورت به تأخیر افتادن زمان کاشت به نیمه اول تیرماه در مناطقی مانند همدان، کاشت هیبریدهای زودرس ذرت (به‌خصوص هیبرید ۴۰۰KSC) به دلیل عملکرد دانه مطلوب و امکان آماده‌سازی به‌موقع زمین برای کشت بعدی توصیه می‌شود.

حمیده سمنانی نژاد، قربان نورمحمدی، ولی اله رامئه، علی چراتی آرائی،
دوره ۱۶، شماره ۶۱ - ( ۳-۱۴۰۳ )
چکیده

عملکرد و کیفیت گندم (Triticum aestivum L.) تحت تاثیر تاریخ کاشت و تراکم بوته در واحد سطح و رقم میباشد. این آزمایش در قالب طرح آماری بلوکهای کامل تصادفی به روش کرتهای دو بار خرد شده با سه تکرار طی دو سال زراعی ۹۶-۱۳۹۵ و ۹۷-۱۳۹۶ در ایستگاه تحقیقات کشاورزی بایع‌کلا (نکاء) اجرا گردید. سه تاریخ کاشت؛ ۳۰ آبان، ۱۵ آذر و ۳۰ آذر، در کرتهای اصلی، چهار تراکم ۳۰۰، ۳۵۰، ۴۰۰ و ۴۵۰ بذر در متر‌مربع در کرت­های فرعی و سه رقم گندم بهاره (مروارید، گنبد و احسان)  در کرتهای فرعی فرعی مقایسه گردید. تعداد دانه در سنبله و میزان پروتئین تحت اثر تاریخ کاشت قرار نگرفت. میزان عملکرد دانه در تاریخ کاشت دوم و سوم به ترتیب ۷/۲۵ و ۵/۳۷ درصد کمتر از تاریخ کاشت اول بود. با افزایش تراکم بوته از تعداد دانه در سنبله، وزن هزار دانه و میزان پروتئین دانه کاسته شد ولی ارتفاع بوته، تعداد سنبله در  واحد سطح و عملکرد زیستی افزایش یافت. رقم احسان نسبت به سایر ارقام از میانگین دوره پرشدن دانه، تعداد سنبله در واحد سطح، تعداد دانه در سنبله، عملکرد و میزان پروتئین بیشتری برخوردار بود. برهمکنش تاریخ کاشت در میزان بذر بر عملکرد دانه و همچنین برهمکنش تاریخ کاشت در رقم بر وزن هزار دانه معنیدار گردید. همبستگی میان عملکرد دانه با کلیه صفات به غیر از تعداد دانه در سنبله و درصد پروتئین دانه مثبت و معنی‌دار بود که در این میان عملکرد زیستی بالاترین میزان همبستگی (**۸۴/۰) با عملکرد دانه را نشان داد. باتوجه به نتایج به‌دست آمده به منظور دست‌یابی به عملکرد بالا در صورتی‌که کاشت در ۳۰ آبان انجام پذیرد ۳۶۰ بذر در متر‌مربع و در ۳۰ آذرماه ۴۵۰ بذر در متر‌مربع توصیه می‌گردد.
 


صفحه 1 از 1     

مجله علمی پژوهشی فیزیولوژی گیاهان زراعی crop physiology journal
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 28 queries by YEKTAWEB 4714