[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۳ نتیجه برای یوسفی

وحید نصراله زاده اصل، محمدرضا شیری، سجاد محرم نژاد، مهری یوسفی، فرهاد باغبانی،
دوره ۸، شماره ۳۲ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده

به‌منظور بررسی عملکرد دانه، وزن صد دانه، شاخص تحمل به خشکی (STI)، غلظت کلروفیل (a+b)، میزان پرولین و قندهای محلول هیبریدهای ذرت در پاسخ به تنش خشکی، این آزمایش به‌صورت کرت­های خردشده در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی در چهار تکرار طی دو سال ۱۳۹۰ و ۱۳۹۱ در مزرعه ایستگاه تحقیقاتی مغان اجرا شد. عامل اصلی آبیاری در دو سطح (آبیاری عادی و قطع آبیاری در مرحله پر شدن دانه) و عامل فرعی هیبریدهای ذرت (سینگل کراس ۷۰۰، سینگل کراس KLM و سینگل کراس ۷۰۴) بودند. تجزیه مرکب داده­ها نشان داد که تنش خشکی بر همه صفات اثر معنی­داری داشت. تنش خشکی باعث کاهش ۳۲/۶۷ درصدی عملکرد دانه، ۱۸/۵۹ وزن صد دانه و ۱۵/۷۱ درصدی غلظت کلروفیل (a+b) شد؛  اما تنش خشکی باعث افزایش ۸۸/۷۷درصدی میزان پرولین و ۴۵/۵۱ درصدی میزان قندهای محلول گردید. مقدار STI برای سینگل کراس ۷۰۴، سینگل کراس KLM و سینگل کراس ۷۰۰ به­ترتیب ۱/۰۱، ۰/۷۰ و ۰/۵۰ بودند. بیش­ترین مقدار عملکرد دانه، وزن صد دانه، غلظت کلروفیل (a+b)، میزان پرولین و کم­ترین مقدار قندهای محلول مربوط به سینگل کراس ۷۰۴ بود. بر اساس نتایج حاصل سینگل کراس ۷۰۴، سینگل کراس KLM و سینگل کراس ۷۰۰  مورد مطالعه به ترتیب جزء ارقام متحمل، نیمه متحمل و حساس به تنش خشکی شناسایی شدند.


مجتبی یوسفی راد، مهدی شریفی،
دوره ۱۱، شماره ۴۱ - ( نشریه علمی بهار۱۳۹۸ ۱۳۹۸ )
چکیده

به‌منظور بررسی اثر محلول­پاشی اسید‌سالیسیلک و سلنیوم بر ویژگی‌های فیزیولوژیک و عملکرد و اجزای عملکرد گلرنگ در شرایط تنش خشکی، یک آزمایش به‌صورت کرت­های خرد شده در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. عامل اصلی شامل آبیاری در سه سطح، آبیاری کامل در فصل رشد (شاهد)، قطع آبیاری در مرحله ۵۰ درصد گلدهی و قطع آبیاری در مرحله ۵۰ درصد تشکیل طبق بود. عامل فرعی محلول­پاشی بوته‌های گلرنگ شامل عدم‌محلول‌پاشی (شاهد)، محلول­پاشی با اسید‌سالیسیلک، محلول­پاشی با سلنیوم و محلول­پاشی با اسید‌سالیسیلک همراه با سلنیوم در نظر گرفته شد. تنش خشکی باعث کاهش عملکرد بیولوژیک، اجزای عملکرد و عملکرد دانه شد، ولی درصد پروتئین، فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز و پرولین را افزایش داد، همچنین بیش‌ترین اثر منفی تنش خشکی در مرحله گلدهی مشاهده شد، به‌طوری‌که تنش مرحله گلدهی سبب افت ۴۹ درصدی عملکرد دانه و ۳۳ درصدی زیست توده گلرنگ شد. محلول­پاشی سبب بهبود عملکرد، اجزای عملکرد و فعالیت سوپر‌اکسید دسموتاز نسبت به عدم‌محلول‌پاشی (شاهد) شد. البته بین تیمارهای محلول‌پاشی در عملکرد دانه و فعالیت سوپر‌اکسید دسموتاز تفاوت معنی‌داری مشاهده نشد، اما محلول‌پاشی اسید‌سالیسیلیک با Kg/ha ۷۱۹۸، بیش‌ترین زیست توده را نشان داد. محلول‌پاشی در شرایط عدم تنش و تنش خشکی سبب افزایش درصد روغن دانه شد، به‌طوی‌که در آبیاری کامل و تنش مرحله گلدهی به‌ترتیب محلول‌پاشی اسید‌سالیسیلیک با ۲۴ درصد و محلول‌پاشی اسید‌سالیسیلیک با سلنیوم با ۲۸درصد، بیش‌ترین درصد روغن را دارا بودند. تیمارهای محلول­پاشی موجب افزایش میزان پرولین در شرایط تنش نسبت به شاهد شد و در تنش مرحله گلدهی، محلول‌پاشی اسید‌سالیسیلیک و سلنیوم با ۱۱ میکرومول بر گرم وزن تر گیاه بیش‌ترین میزان پرولین را نشان داد.
دکتر شهرام لک، خانم بنفشه یوسفی، دکتر سید محمود طبیب غفاری، دکتر احمد نادری، دکتر مانی مجدم،
دوره ۱۴، شماره ۵۵ - ( پاییز ۱۴۰۱ ۱۴۰۱ )
چکیده

به­ منظور ارزیابی واکنش صفات کمی و مرفولوژیکی ارقام گندم بهاره به آرایش کاشت و تراکم در کشت دیر هنگام، این آزمایش در سال­های زراعی ۹۴-۱۳۹۳ و ۹۵-۱۳۹۴ به­صورت کرت­های دو بار خرد شده در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار در مرکز تحقیقات کشاورزی صفی­آباد دزفول اجرا شد. تیمارها شامل سه آرایش کاشت: نواری مسطح، دو خط روی پشته و سه خط روی پشته در کرت­های اصلی، سه میزان بذر مصرفی شامل: ۴۰۰، ۶۰۰ و ۸۰۰ دانه در مترمربع در کرت­های فرعی و چهار ژنوتیپ گندم بهاره شامل: چمران، باژ، چمران۲ و لاین S-۹۲-۱۹ در کرت­های فرعی فرعی بودند. در این تحقیق تجزیه مرکب برای صفات وزن هزار دانه و طول سنبله و در مورد سایر صفات تجزیه واریانس به تفکیک سال انجام گرفت. نتایج تجزیه واریانس سال اول نشان داد که اثر روش کاشت، تراکم و ارقام بر عملکرد دانه معنی­دار بود. هم­چنین اثر ژنوتیپ در سال دوم بر تعداد سنبله در مترمربع، تعداد سنبلچه در سنبله، تعداد دانه در سنبله، ارتفاع ساقه و طول ریشک معنی­دار بود. بیش­ترین عملکرد دانه در سال اول مربوط به آرایش کاشت سه خط روی پشته (۵۶/۷۹۳ کیلوگرم در هکتار)، تراکم ۶۰۰ دانه در مترمربع (۷۸/۷۵۴ کیلوگرم در هکتار) و رقم باژ (۳/۹۴۸ کیلوگرم در هکتار) بود. در حالی که در تجزیه واریانس سال دوم اثر آرایش کاشت بر عملکرد دانه معنی­دار نبود و بیش­ترین عملکرد متعلق به تراکم ۸۰۰ دانه در مترمربع (۱/۳۴۳۵ کیلوگرم در هکتار) و رقم باژ (۱/۵۷۰۴ کیلوگرم در هکتار) بود. در مجموع می­توان نتیجه گرفت که عملکرد گندم­های بهاره در کاشت بسیار دیرهنگام را با گزینش ارقام، تراکم و آرایش کشت مناسب می­توان تا حد اقتصادی بالا برد و از این قابلیت در مناطقی مانند شمال استان خوزستان برای سه یا چهار بار کشت در یک­سال بهره جست.


صفحه 1 از 1     

مجله علمی پژوهشی فیزیولوژی گیاهان زراعی crop physiology journal
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 27 queries by YEKTAWEB 4700