[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 9، شماره 36 - ( 12-1396 ) ::
جلد 9 شماره 36 صفحات 136-121 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر غلظت‌های متفاوت سالیسیلیک اسید بر تحمل شوری گیاه چه جو (Hordeum vulgare. L)
کبری مهدویان*
چکیده:   (3093 مشاهده)
سالیسیلیک ­اسید، یک تنظیم­ کننده رشد گیاهی است که در تنظیم فرآیندهای فیزیولوژیکی و پاسخ گیاه به شرایط نامطلوب زیستی از قبیل شوری، نقش دارد. در همین حال، شوری خاک یک محدودیت عمده برای تولید مواد غذایی است. به ­واسطه سم‌زدایی رادیکال‌های سوپراکسید که در نتیجه شوری تولید می‌شود، سالیسیلیک­ اسید نقش مهمی در جلوگیری از آسیب‌های اکسیداتیو در گیاهان دارد. در این تحقیق اثر غلظت‌های مختلف سالیسیلیک­ اسید، شوری و برهمکنش سالیسیلیک ­اسید و شوری بر پارامترهای مورفولوژیکی و بیوشیمیایی در جو مورد مطالعه قرار گرفت. شوری با غلظت‌های صفر، 25، 50، 75 و 100 میلیمولار از شوری و سالیسلیک ­اسید با غلظتهای صفر، 5/0، 1 و 5/1 میلیمولار در یک طرح کاملاً تصادفی، به­ صورت فاکتوریل در سال 1394 مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که شوری باعث کاهش معنی‌دار رشد ساقه و ریشه، کاهش وزن تر و خشک اندام هوایی و ریشه، هم ­چنین کاهش کلروفیل و کاروتنوئید شد؛ در حالی­ که در گیاهان پیش ­تیمار شده با سالیسیلیک ­اسید، مقدار این کاهش تعدیل شده است. از طرف دیگر، افزایش مقدار آنتوسیانین‌، کلروفیل و کاروتنوئید نشان دهنده نقش مصرف یک و یک ونیم میلی‌مولار سالیسیلیک ­اسید بر افزایش تحمل این گیاه در برابر تنش شوری است. با بررسی مطالب فوق احتمالاً می‌توان نتیجه ­گیری کرد که کاربرد سالیسیلیک­ اسید، تحمل گیاه را در مقابله با تنش شوری افزایش می‌دهد.
واژه‌های کلیدی: آنتوسیانین، کاروتنوئید، کلروفیل، وزن خشک.
متن کامل [PDF 467 kb]   (3353 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: فیزیولوژی گیاهان زراعی
دریافت: 1396/12/12 | پذیرش: 1396/12/12 | انتشار: 1396/12/12
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effect of different concentrations of salicylic acid on salinity tolerance of barley seedling (Hordeum vulgare L.). فیزیولوژی گیاهان زراعی 2018; 9 (36) :121-136
URL: http://cpj.ahvaz.iau.ir/article-1-944-fa.html

مهدویان کبری. اثر غلظت‌های متفاوت سالیسیلیک اسید بر تحمل شوری گیاه چه جو (Hordeum vulgare. L). مجله علمی فیزیولوژی گیاهان زراعی. 1396; 9 (36) :121-136

URL: http://cpj.ahvaz.iau.ir/article-1-944-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 36 - ( 12-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیزیولوژی گیاهان زراعی crop physiology journal
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4710