[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 9، شماره 36 - ( 12-1396 ) ::
جلد 9 شماره 36 صفحات 120-101 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر شوری بر صفات زراعی و بیوشیمیایی ارقام مختلف برنج تحت شرایط مزرعه
فرزین سعیدزاده*، رضا تقی زاده، الشاد قربان اف
چکیده:   (2887 مشاهده)
به­ منظور ارزیابی اثر شوری بر صفات زراعی و بیوشیمیایی ارقام برنج آزمایشی دوساله به­ صورت کرت‌های خرد شده در قالب بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در منطقه غرب گیلان، آستارا طی سال‌های 90-1389 و 91-1390 اجرا شد. در این آزمایش ارقام برنج (درفک، تابش، آمل 3، غریب سیاه، حسن ­سرایی آتشگاه، طارم پا کوتاه، دم سپید، طارم امیری، هاشمی و IR 29) به­عنوان کرت فرعی و شوری (کشت در خاک شور و کشت در خاک نرمال) به­عنوان کرت اصلی در نظر گرفته شد. نتایج آزمایش نشان داد که شوری قند محلول برگ، کلروفیل a و کلروفیل کل را در همه ارقام کاهش داد و بیش ­ترین مقدار کلروفیل کل در شرایط تنش شوری از رقم طارم پاکوتاه به­ دست آمد. شوری فعالیت آنزیم پراکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز را در همه ارقام در هر دوسال آزمایش نسبت به شرایط نرمال افزایش داد و رقم غریب سیاه بیش ­ترین و رقم هاشمی کم­ ترین، فعالیت آنزیمی را نشان دادند. بین ارقام برنج از نظر تعداد پنجه، تعداد دانه در پانیکول، وزن هزار دانه و عملکرد بیولوژیک هم در شرایط تنش شوری و هم در شرایط نرمال، تفاوت معنی‌دار وجود داشت. هم­ چنین شوری عملکرد دانه را در همه ارقام از 3/32 تا 2/72 درصد کاهش داد که بیش ­ترین کاهش در رقم تابش و کم ­ترین آن در رقم هاشمی مشاهده شد. بیش­ ترین عملکرد دانه در شرایط نرمال از رقم غریب سیاه و در شرایط تنش شوری از رقم هاشمی به ­دست آمد. با توجه به نتایج به ­دست آمده برای زراعت برنج در شرایطی که امکان بروز تنش شوری وجود دارد رقم هاشمی تحمل بیش ­تری نسبت به سایر ارقام داشته و قابل توصیه می‌باشد.
واژه‌های کلیدی: پراکسیداز، سوپر اکسید دیسموتاز، قند محلول، کلروفیل.
متن کامل [PDF 314 kb]   (3330 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: فیزیولوژی گیاهان زراعی
دریافت: 1396/12/12 | پذیرش: 1396/12/12 | انتشار: 1396/12/12
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Investigation the effect of salinity on agronomic and biochemical traits of different rice cultivars under field conditions. فیزیولوژی گیاهان زراعی 2018; 9 (36) :101-120
URL: http://cpj.ahvaz.iau.ir/article-1-943-fa.html

سعیدزاده فرزین، تقی زاده رضا، قربان اف الشاد. بررسی اثر شوری بر صفات زراعی و بیوشیمیایی ارقام مختلف برنج تحت شرایط مزرعه. مجله علمی فیزیولوژی گیاهان زراعی. 1396; 9 (36) :101-120

URL: http://cpj.ahvaz.iau.ir/article-1-943-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 36 - ( 12-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیزیولوژی گیاهان زراعی crop physiology journal
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4710