[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 9، شماره 33 - ( 3-1396 ) ::
جلد 9 شماره 33 صفحات 118-99 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر مقادیر مختلف رطوبتی خاک در سطوح مختلف سالیسیلیک اسید بر فعالیت آنزیمی و ویژگی های مورفوفیزیولوژیکی یونجه
نرگس دولتمند شهری*، مسعود حق شناس
دانشگاه کردستان
چکیده:   (2781 مشاهده)
به­منظور بررسی اثر مقادیر مختلف رطوبتی خاک در سطوح مختلف سالیسیلیک اسید بر فعالیت آنزیم­ها و ویژگی­های مورفوفیزیولوژیکی یونجه، آزمایشی به­صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار در ایستگاه تحقیقاتی کشاورزی دانشگاه کردستان، در تابستان سال ۱۳۹۲ به­صورت مزرعه­ای طراحی و اجرا شد. عامل اول شامل دو سطح آبیاری نرمال (100 درصد ظرفیت زراعی) و تنش خشکی (50 درصد ظرفیت زراعی) و عامل دوم شامل پنج سطح محلول‌پاشی سالیسیلیک اسید (صفر، 7، 21، 35 و 49 درصد) بود. نتایج بیانگر اثر معنی‌دار برهمکنش تنش خشکی و محلول‌پاشی سالیسیلیک اسید بر عملکرد بیولوژیک، تعداد برگ، سطح برگ، رنگیزه‌های فتوسنتزی (P<0.01)، فعالیت آنزیم آسکوربات پراکسیداز (APX) و بیوسنتز اسید آمینه پرولین (P<0.05) بود. کاربرد سالیسیلیک در هر سطح آبیاری باعث بهبود رشد و افزایش فعالیت آنزیم آسکوربات پراکسیداز و محتوای پرولین برگ شد، که این اثر مثبت نسبت به تیمار شاهد در شرایط تنش بیش­تر بود، به­طوری­که عملکرد خشک علوفه در سطح آبیاری نرمال و تنش خشکی با 7289 و 5871 کیلوگرم در هکتار به­ترتیب به تیمارهای سطوح 21 و 35 درصد سالیسیلیک اسید اختصاص یافت که نسبت به تیمار شاهد به­ترتیب افزایش 19/93 و 53/62 درصدی داشتند. به­طور کلی، تنش خشکی باعث کاهش عملکرد دانه و صفات وابسته به آن شد، که کاربرد سالیسیلیک اسید با اثر بر افزایش سنتز پرولین، بهبود پتانسیل آبی گیاه و فتوسنتز تا حدودی توانست کاهش عملکرد محصول را جبران کند.
واژه‌های کلیدی: آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی، رادیکال‌های آزاد و عملکرد بیولوژیک.
متن کامل [PDF 704 kb]   (3278 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: فیزیولوژی گیاهان زراعی
دریافت: 1396/5/12 | پذیرش: 1396/5/12 | انتشار: 1396/5/12
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effect of different amounts of soil moisture in different salicylic acid levels on enzymes activity and morphophysiological characteristics of alfalfa . فیزیولوژی گیاهان زراعی 2017; 9 (33) :99-118
URL: http://cpj.ahvaz.iau.ir/article-1-794-fa.html

دولتمند شهری نرگس، حق شناس مسعود. اثر مقادیر مختلف رطوبتی خاک در سطوح مختلف سالیسیلیک اسید بر فعالیت آنزیمی و ویژگی های مورفوفیزیولوژیکی یونجه . مجله علمی فیزیولوژی گیاهان زراعی. 1396; 9 (33) :99-118

URL: http://cpj.ahvaz.iau.ir/article-1-794-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 33 - ( 3-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیزیولوژی گیاهان زراعی crop physiology journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4660