ذرت به دلیل قابلیتهایی نظیر سازگاری در شرایط اقلیمی گوناگون، تحمل نسبت به خشکی، عملکرد بالا، قدرت قرار گرفتن در تناوبهای مختلف، قدرت پذیرش کامل مکانیزاسیون و موارد مصرف متعدد، در بسیاری از کشورها بهطور گسترده کشت میشود. به منظور بررسی اثر کاربرد قارچ میکوریزا و مقادیر مختلف سطوح کود فسفر بر ویژگیهای کمی و کیفی ذرت دانهای رقم سینگل گراس کارون آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با دو سطح کاربرد و عدم کاربرد قارچ میکوریزا و چهار مقدار کود فسفر با سه تکرار، در سال زراعی 1391 در شمال خوزستان اجرا شد. نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد با افزودن قارچ میکوریزا عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیکی، شاخص برداشت بوته، تعداد دانه در ردیف و ارتفاع بوته، در سطح یک درصد و صفاتی نظیر ارتفاع بوته، وزن هزاردانه و پروتئین دانه در سطح پنج درصد معنیدار شد و تعداد ردیف در دانه تحت اثر میکوریزا قرار نگرفت. تیمار A2 (استفاده از تلقیح میکوریزایی) نیز با میانگین درصد پروتئین 83/10 نسبت به تیمار A1 (عدم استفاده از تلقیح میکوریزایی) با میانگین 59/10 عملکرد بالاتری را نشان داد. اثر تیمار فسفر بر ارتفاع بوته، وزن هزاردانه، عملکرد دانه، تعداد دانه، عملکرد بیولوژیکی، شاخص برداشت بوته و پروتئین در سطح یک درصد معنیدار و بر تعداد ردیف در بلال معنیدار نشد.
Gholami A, Mahmoudi M. Investigation the effect of Mycorrhiza fungus (VAM) and amounts of phosphorus fertilizer on qualitative and quantitative characteristics of Zea mays single cross Karoon. فیزیولوژی گیاهان زراعی 2014; 6 (22) :115-130 URL: http://cpj.ahvaz.iau.ir/article-1-316-fa.html
غلامی علی، محمودی مهشید. بررسی اثر قارچ میکوریزا (VAM) و مقادیرکود فسفر بر ویژگیهای کمی و کیفی ذرت دانهای سینگل کراس کارون. مجله علمی فیزیولوژی گیاهان زراعی. 1393; 6 (22) :115-130