[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 10، شماره 40 - ( 12-1397 ) ::
جلد 10 شماره 40 صفحات 34-19 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر باکتری ریزوبیوم فازئولی و قارچ آربوسکولار میکوریزا بر عملکرد و اجزای عملکرد لوبیای قرمز (.Phaseolus vulgaris L) تحت تنش کم آبی
ابراهیم عباسی سیه جانی، مهرداد یارنیا*، فرهاد فرح وش، محمد باقر خورشیدی بنام، هادی اسدی رحمانی
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
چکیده:   (2365 مشاهده)
به‌منظور بررسی اثر باکتری ریزوبیوم و قارچ میکوریزا بر عملکرد و اجزای عملکرد لوبیا قرمز رقم گلی در شرایط تنش کم آبی، این آزمایش به ­صورت کرت‌های خرد شده در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در سال 1393 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز اجرا شد. تنش کم آبی با سه سطح آبیاری بعد از 70، 110 و 150 میلی‌متر تبخیر از تشتک تبخیر کلاس A به­ عنوان عامل اصلی و تلقیح بذر با باکتری ریزوبیوم فازئولی، قارچ میکوریزا، باکتری ریزوبیوم به همراه قارچ میکوریزا و عدم تلقیح به­عنوان سطوح عامل فرعی در نظر گرفته شدند. تنش کم آبی با کاهش تعداد غلاف در بوته، وزن صد دانه و تعداد دانه در غلاف، موجب کاهش عملکرد دانه­ لوبیا شد. عملکرد دانه در 110 و 150 میلی ­متر تبخیر نسبت به آبیاری پس از 70 میلی ­متر تبخیر به ­ترتیب 38/08 و 73/37 درصد کاهش یافت. تیمار تلقیح دوگانه ریزوبیوم و میکوریزا، بالاترین مقدار عملکرد دانه (2327 کیلوگرم در هکتار)، بیش‌ترین تعداد غلاف در بوته (16/08)، تعداد دانه در بوته (80/6)، وزن صد دانه (23/75 گرم) و محتوای کلروفیل (32/45) را نشان داد. تلقیح همزمان بذر با قارچ میکوریزا و باکتری ریزوبیوم باعث افزایش عملکرد دانه (40/24 درصد) نسبت به عدم مصرف این عوامل و همچنین مصرف مجزای آن­ها (ریزوبیوم 22/34 درصد و میکوریزا 25 درصد) شد که از آثار سوء تنش کم آبی بر لوبیا کاست. با توجه به نتایج این آزمایش می­توان به‌منظور کاهش اثر تنش کم آبی در زراعت لوبیا، از ریزجانداران بهره جست.
واژه‌های کلیدی: تنش کم آبی، ریزوبیوم، قارچ آربوسکولار میکوریزا و لوبیا.
متن کامل [PDF 745 kb]   (2182 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: فیزیولوژی گیاهان زراعی
دریافت: 1398/2/15 | پذیرش: 1398/2/15 | انتشار: 1398/2/15
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effect of razobium phazeoli bacteria and arbuscular mycorrhizal fungi on yield andyield components of red bean (Phaseolus Vulgaris L.) under water tension deficit. فیزیولوژی گیاهان زراعی 2019; 10 (40) :19-34
URL: http://cpj.ahvaz.iau.ir/article-1-1139-fa.html

عباسی سیه جانی ابراهیم، یارنیا مهرداد، فرح وش فرهاد، خورشیدی بنام محمد باقر، اسدی رحمانی هادی. اثر باکتری ریزوبیوم فازئولی و قارچ آربوسکولار میکوریزا بر عملکرد و اجزای عملکرد لوبیای قرمز (.Phaseolus vulgaris L) تحت تنش کم آبی. مجله علمی فیزیولوژی گیاهان زراعی. 1397; 10 (40) :19-34

URL: http://cpj.ahvaz.iau.ir/article-1-1139-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 40 - ( 12-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیزیولوژی گیاهان زراعی crop physiology journal
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4710